Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα ευρήματα εξωτερικά και εσωτερικά του γηπέδου πετοσφαίρισης "Μελίνα Μερκούρη" στου Ρέντη αναμένουν οι αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη του ανθρώπου, ο οποίος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31 ετών αστυνομικό Γ.Λ.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του γηπέδου εντοπίστηκαν υπολείμματα φωτοβολίδων, αλλά και πλαστικοί σωλήνες που παραπέμπουν σε μηχανισμούς εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου εντοπίστηκαν οι υπολείμματα από καμένα ρούχα, ένα μαχαίρι, μάλλινα γάντια, κουκούλες full face, μάσκες και άλλα αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο αστυνομικός – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Τα υπολείμματα που παραπέμπουν σε μηχανισμό εκτόξευσης, έχουν μεταφερθεί και αυτά στα εργαστήρια για να επιβεβαιωθεί τι τελικά είναι.

Μέχρι στιγμής, οι αναλύσεις  στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες της περιοχής αλλά και από κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα των επεισοδίων δεν έχουν οδηγήσει στην ταυτότητα της ομάδας, μέλος της οποίας ήταν και ο δράστης που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ειπωθεί το παραμικρό αφού οι αναλύσεις βρίσκονται σε πρώην ο στάδιο.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες λίγες δεκάδες ήταν αυτοί οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό, αλλά και να εξεταστούν για πυρίτιδα στα χέρια και τα ρούχα τους εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος.

Πρόκειται κυρίως για ενήλικες προσαχθέντες, ενώ ελάχιστοι από τους 33 ανήλικους αρνήθηκαν να βοηθήσουν τις αστυνομικές έρευνες.