Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις αποκαλύψεις για τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντητο βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δύο κρίσιμα βίντεο έχουν στην κατοχή τους και εξετάζουν οι Αρχές από τα επεισόδια στου Ρέντη, στα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. Οι Αρχές είναι αποφασισμένες να εντοπίσουν ποιος ήταν αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία καρφώθηκε στο πόδι του άτυχου αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές θα αναζητήσουν και τα βίντεο του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που μετέδιδε η ΕΡΤ-3 για να εξετάσουν τις εικόνες από τις κερκίδες την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν να συνδέσουν ευρήματα με ύποπτα άτομα, μέσω συγκριτικών εξετάσεων σε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, μια χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερα από δυο άτομα μετά τις επιθέσεις στα ΜΑΤ δεν κατέφυγαν μέσα στο γήπεδο, δηλαδή διέφυγαν και δεν προσήχθησαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν νέα στοιχεία για την υπόθεση που μπορεί να δώσουν νέα τροπή στις έρευνες για τον εντοπισμό των χούλιγκανς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει την παρουσία δύο ατόμων που βρίσκονταν εκτός γηπέδου και που φέρονται να έδιναν κατευθύνσεις και οδηγίες στην ομάδα των χούλιγκαν, η οποία επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Νέα στοιχεία - Δύο άγνωστοι “οργανωτές εκτός γηπέδου”, τρεις εκτόξευσαν τις φωτοβολίδες

Οι δύο άγνωστοι - όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ - φέρονται να οργάνωσαν την επίθεση και αμέσως μετά την εκδήλωσή της, να αποχώρησαν από το γήπεδο.  Ως εκ τούτου, δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν από την αστυνομία για εξέταση. Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους αστυνομικοί, δέχθηκαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, από τρία διαφορετικά άτομα.

Επεισόδια στου Ρέντη: Τα αντικείμενα που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έχει στα χέρια της μαχαίρια, φωτοβολίδες και άλλα «πολεμοφόδια» που συνέλεξε κατά τον έλεγχο στο κλειστό του Ρέντη, μετά τα επεισόδια.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα από το γήπεδο, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι η επίθεση στις δυνάμεις της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη.


Με τα παραπάνω ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και από τα δείγματα DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν στη διάθεσή τους από τους προσαχθέντες θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμενα. Παράλληλα, στους χώρους του γηπέδου, εντοπίστηκαν καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι δράστες να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Εν τω μεταξύ, ο αστυνομικός που παραλίγο να χάσει τη ζωή του παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου της Νίκαιας και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Βρίσκεται σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με φάρμακα. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι οι αιμορραγίες στο μηρό του. Στο νοσοκομείο βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του, ενώ συνάδελφοί του έσπευσαν να δώσουν αίμα.

Τις προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο συνάδελφό τους, περιέγραψε αστυνομικός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου».