Παραμένει και σήμερα το τσουχτερό κρύο, ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, την Κυριακή το κρύο θα παραμείνει και ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με λίγη μόνο συννεφιά, από το μεσημέρι ο καιρός θα αλλάξει. 

Στο Αιγαίο αναμένονται ασθενείς βροχές αρχικά, καταιγίδες όμως, θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στην Κρήτη και στη συνέχεια και στα Δωδεκάνησα. Στα ηπειρωτικά αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν βροχές από τα δυτικά, με καταιγίδες στο Ιόνιο και ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Αργά τη νύχτα, οι καταιγίδες θα κινηθούν ανατολικότερα, διασχίζοντας την Πελοπόννησο και θα ενταθούν.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός - Πρόβλεψη Αρναούτογλου: Σταδιακή βελτίωση αλλά και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ από τα ορεινά της Μακεδονίας, έως και τα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία με μικρές διακυμάνσεις θα φτάσει το μεσημέρι τους 12 στα βόρεια, 12 στη Θεσσαλία, 13-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 17 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 4-5 μποφόρ, και το βράδυ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους ασθενείς.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και θα ξεκινήσουν ασθενείς βροχές. Αργά τη νύχτα όμως καταιγίδες από το Σαρωνικό θα επηρεάσουν τα δυτικά και νότια του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 -14 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 2-4 μποφόρ, θα στραφούν πρόσκαιρα το βράδυ σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και έπειτα, στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-12 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα, η μέρα θα ξημερώσει με καταιγίδες στα νότια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αν και το πρωί θα χιονίσει στα ορεινά, στη συνέχεια οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες, με αρκετό ήλιο και παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12 στα βόρεια και 14-17 στις υπόλοιπες περιοχές. Βόρειοι οι άνεμοι  στα πελάγη 3-5, στα δυτικά και νότια το πρωί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, και στα Δωδεκάνησα λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα φτάσει το μεσημέρι 13 στα βόρεια , 16-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 στο νότιο Αιγαίο.

Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.