Σοκ προκαλούν τα στοιχεία γύρω από τα επεισόδια στου Ρέντη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο. Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου που συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 18χρονος, που συνελήφθη για την εμπλοκή του στα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Αυτός είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ο 18χρονος προήχθη το βράδυ του Σαββάτου στην Ασφάλεια Αττικής και είναι Έλληνας. Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είχε ποινικό παρελθόν. Ο νεαρός ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί για τα επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», και είχε δώσει στις Αρχές δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: ''Μας είπαν ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς'' - Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος που συνελήφθη

Μετά την επίθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος επιστρέφοντας στις κερκίδες φαίνεται να «περηφανευόταν» για το «χτύπημα» και για το «κατόρθωμά» του, με τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό -όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ- άκουσαν οπαδοί που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, μέσω πληροφοριακού δικτύου έφτασε και στα αυτιά της ασφάλειας, η οποία δεν άργησε να τον ταυτοποιήσει.

Διαβάστε ακόμα: Ρέντη: "Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία" είπε ο πατέρας του 18χρονου

18χρονος για επεισόδια στου Ρέντη: Υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες

Πληροφορίες λένε πως ο 18χρονος έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ