Νέα στοιχεία γύρω από τα επεισόδια στου Ρέντη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι αρχές είναι πολύ κοντά σε νέες συλλήψεις, για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους, τουλάχιστον τρία ή τέσσερα ακόμη άτομα που προμήθευσαν τους χούλγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, με μολότοφ, φωτοβολίδες και ξύλα. Ανάμεσα στους αποκαλούμενους «καθοδηγητές», περιλαμβάνονται δύο παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς και ένας ακόμη νεαρός άνδρας. Το τέταρτο πρόσωπο, δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη από τις αρχές, που ψάχνουν αναζητούν στοιχεία σε βάρος τους.

Πρόσωπα γνώριμα των αστυνομικών αρχών, περιλαμβάνονται και στην ομάδα των 40 ατόμων που έχουν μπει επίσης στο μικροσκόπιο, τόσο για τον εντοπισμό των καθοδηγητών των επεισοδίων όσο και για την ρίψη εκρηκτικών μολότοφ (μολότοφ που έχουν προσαρτημένα γκαζάκια) στους αστυνομικούς την ώρα που προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον 31χρονο αστυνομικό.

Πρόκειται για μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, όλοι γνωστοί για πρόκληση επεισοδίων και συμμετοχή σε επεισόδια. Ανάμεσα τους φέρονται να βρίσκονται ο φερόμενος ως καθοδηγητής των επεισοδίων, αλλά και τρία ή τέσσερα ακόμη άτομα. Πρόκειται για τους ανθρώπους που προμήθευσαν με πολεμοφόδια τους χούλιγκαν. Των δύο, τα στοιχεία είναι γνωστά. Ένα ακόμη πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών είναι ένας νεαρός που ελέγχεται για τη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Στο στόχαστρο και ο «καθοδηγητής» του 18χρονου

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπήρξαν έξι μαρτυρικές καταθέσεις που υποδείκνυαν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης με τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό. Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν, βρίσκονται και συγγενείς του 18χρονου, στους οποίους, όπως δήλωσαν, εκμυστηρεύθηκε ότι εκείνος πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Το “κεφάλι” της επίθεσης “δείχνει” στην κατάθεση του o 18χρονος – “Αυτός μου έδωσε τη φωτοβολίδα”

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο ίδιος ο 18χρονος φέρεται να δήλωσε ότι η επίθεση στους αστυνομικούς ήταν προσχεδιασμένη. Στην  κατάθεσή του μιλά για τον καθοδηγητή και αναφέρεται σε ένα μεγαλύτερο ηλικίας άτομο, ηλικίας 30-35, που φορούσε full face.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψη του 18χρονου - Η μαρτυρία "κλειδί" με την φράση "χαμός έγινε έξω, εγώ πέτυχα έναν"

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο «καθοδηγητής» έδωσε το σύνθημα να βγουν έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, λέγοντας ότι δεν θα ρίξει κανείς, αν δεν δώσει το σύνθημα. Ο φερόμενος ως οργανωτής έριξε πρώτος μία μολότοφ και αυτό φαίνεται να ήταν το σύνθημα για την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο οργανωτής των επεισοδίων στου Ρέντη δεν ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήχθησαν.

Επίσης, όπως ανέφερε στην ομολογία του ο 18χρονος, τα πολεμοφόδια ήταν κρυμμένα στο πάρκινγκ, δίπλα στο γήπεδο, απ' όπου και μοιράστηκαν στους οπαδούς.

Ο 18χρονος θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα (11/12), ενώπιον του εισαγγελέα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: