Πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που στις 30 Ιανουαρίου του 2023 έχασε την ζωή του στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας σε πτήση εν ώρα καθήκοντος.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης στην τελετή βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, οι Βουλευτές Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Στην τελετή βρέθηκαν επίσης στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συνάδελφοι από την 338 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του.


Διαβάστε επίσης: Συντριβή Phantom στην Ανδραβίδα: Συγκλονίζει ο αδελφός του ενός πιλότου - «Πήγε ψηλά, για να χωρέσει στην αγκαλιά του όλη την Ελλάδα»

Η οικογένεια και οι γονείς του ήρωα Υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα με βουρκωμένα μάτια είδαν την προτομή να αποκαλύπτεται, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ξέσπασμα χειροκροτημάτων την ώρα που Fantom F4 έκαναν πτήση πάνω από το σημείο. Ακλούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή, ενώ υπήρξε και στεφάνι εκ μέρους της προεδρίας της Δημοκρατίας με την τελετή να ολοκληρώνεται με σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Πηγή: ArcadiaPortal