Δύο νέοι άνθρωποι, ο  σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασαν την ζωή τους πριν ένα χρόνο όταν έπεσε το μοιραίο  Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα. Πριν από λίγες μέρες η Πολιτεία τίμησε τον υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκεί, συγκινημένοι βρέθηκαν οι γονείς του και τα αδέλφια του που προσπαθούν ακόμη να ζήσουν με την απουσία του Μάριου.

Η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ευχήθηκε αρχικά γρήγορη ανάρρωση στον 31χρονο αστυνομικό που χαροπαλεύει μετά τον τραυματισμό του στου Ρέντη. 

Διαβάστε επίσης: Τρίπολη: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πιλότου Μάριου Τουρούτσικα (Εικόνες)

 «Αισθάνομαι περήφανη που ο Μάριος μπήκε στην ομάδα των ηρώων. Θα πω σε όλους τους πιλότους, σε όλους τους αστυνομικούς, του Πυροσβέστες, που αγωνίζονται για την προστασία των άλλων, που προστατεύουν την πατρίδα “χρυσοί μου αετοί, υποκλίνομαι μπροστά σας”», είπε η μητέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα.

Μητέρα Μάριου Τουρούτσικα: Αντλώ δύναμη από τον Μάριο

Η ίδια προσπαθεί να μένει δυνατή, για τα άλλα της παιδιά, αλλά και για τον ίδιο τον Μάριο.

 «Αντλώ δύναμη από τον ίδιο τον Μάριο, που δε θα ήθελε να με βλέπει να λυγίζω. Μια απώλεια δεν μπορείς να την αλλάξεις, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνεχίσεις με καινούργιους όρους. Του έλεγα “Μάριε φοβάμαι” και μου έλεγε “μη φοβάσαι τίποτα, τη μάνα μου εγώ δεν την αφήνω και οι μάνες των πιλότων δε μασάνε”», είπε η μητέρα του υποσμηναγού συγκινημένη.

Μάριος Τουρούτσικας: «Πετάω για μισό εκατοστό γης στον Έβρο και για μισό λίτρο θάλασσας στο Αιγαίο»

Συγκινητικά ήταν και τα λόγια που είχε πει ο ίδιος στον πατέρα του.

 «Πατέρα, πετάω και πεθαίνω για μισό εκατοστό γης στον Έβρο και για μισό λίτρο θάλασσας στο Αιγαίο αν απειληθεί», του έλεγε.

 «Μου είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι δε φοβάται να πεθάνει και γι’ αυτό είχε κάνει και διαθήκη κι άφησε αυτά τα λίγα που είχε στα αδέλφια του. Ήξερε την επικινδυνότητα του επαγγέλματός του», είπε ο πατέρας του.

Ο Μάριος εν τη απουσία του είναι παρών στην καθημερινότητα των γονιών του.

 «Συζητάω μαζί του κάθε μέρα. Δεν του λέω ποτέ “μου λείπεις” γιατί δεν ξέρω μήπως τον στενοχωρώ. Η απουσία του είναι δυσβάσταχτη. Λείπει η φυσική παρουσία. Γι’ αυτόν είναι αυτό που ήθελε, αυτό που αγαπούσε. Εγώ δεν μπορούσα να δω την ιδιότητα του Μάριου, τον έβλεπα πάντα σαν το παιδί μου, οφείλω όμως να σεβαστώ και την ιδιότητά του», συνέχισε η μητέρα του.

Συχνά την επισκέπτεται στα όνειρά της και της κάνει πλάκα, όπως της έκανε πάντα.

 «Έρχεται συχνά, σχεδόν κάθε μέρα. Είναι πάντα χαμογελαστός, μου κάνει πλάκα. Μου λέει “σήκω να πας στη δουλειά”, “πάλι ωραία μαγείρεψες”, “Είσαι κούκλα”», είπε.

 Το μήνυμα στην οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη

Έστειλε, μάλιστα, κι ένα μήνυμα στην οικογένεια του Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος ήταν κυβερνήτης του μοιραίου Phantom.

 «Θέλω να πω στην οικογένεια του Στάθη να δίνει δύναμη στη μητέρα του. Δεν έχω τίποτα με τον Στάθη. Είναι παιδί μου κι αυτό, που χάθηκε μαζί με τον Μάριο και τις τελευταίες ώρες της ζωής τους ήταν μαζί. Δεν κρατάω κακία, δεν έχω κάτι να πω εναντίον του Στάθη. Ήταν κι αυτός ένα παιδί που χάθηκε για την πατρίδα», είπε.

Τέλος, ο πατέρας του υποσμηναγού Τουρούτσικα εξέφρασε το παράπονό του που η Πολιτεία μέχρι στιγμής δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε, να χορηγήσει τιμητική σύνταξη στη μητέρα του Μάριου μετά τον χαμό του.