Ματαιώθηκε τελικά η παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, ύστερα από εισβολή ομάδας φοιτητών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, εισέβαλαν στην στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο λόγος της εισβολής είχε να κάνει με την παρουσία του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και σήκωσαν πανό, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ματαιωθεί. Στην εκδήλωση θα παρουσιαζόταν το βιβλίο της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει».

Διαβάστε επίσης: Τράπερ με χειροπέδες: Γιατί πυκνώνουν τα φαινόμενα παραβατικότητας για τους τραγουδιστές αυτού του είδους


Οι φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στο ΑΠΘ, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Νατσιού

Λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η εκδήλωση και ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής βρισκόταν αρκετός κόσμος, οι φοιτητές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα. Ζήτησαν από τους παρευρισκομένους να αποχωρήσουν. Όταν ρωτήθηκαν για ποιον λόγο διακόπτουν την εκδήλωση, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή είναι καλεσμένος στην εκδήλωση ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός.

Η 90χρονη συγγραφέας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε στους παρισταμένους ότι προετοίμαζε τη συγκεκριμένη εκδήλωση τους τελευταίους έξι μήνες. «Αυτό είναι φασισμός. Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας. Είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις μας. Τον ξέρω χρόνια. Είναι δάσκαλος. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα. Αυτό που έκαναν είναι ντροπή. Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ήρθαν ηλικιωμένοι. Δεν δικαιούται κανείς να διακόψει μια εκδήλωση. Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά ότι είναι σε στραβό δρόμο», δήλωσε στο thestival.gr, η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.