Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της κακοποίησης και του φρικτού θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα. Κτηνίατρος και αστυνομία διαφωνούν για το ποιος κακοποίησε το χάσκι, αν βασανίστηκε από άνθρωπο ή δέχθηκε επίθεση από άλλα ζώα.

Ειδικότερα, τις απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα περιμένουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που ασχολούνται με την υπόθεση της φρικτής κακοποίησης του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα.

Την ίδια ώρα, η κτηνίατρος που πρώτη το εξέτασε εμμένει στην άποψή της, ότι ο σκυλί κακοποιήθηκε σεξουαλικά. 

Διαβάστε επίσης: Αράχωβα: Έρχονται ανακοινώσεις στην υπόθεση θανάτου του χάσκι "Όλιβερ"

 Τι έδειξαν οι κάμερες για το χάσκι

Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, που έχουν συλλέξει και εξετάσει βίντεο και μαρτυρίες, καταλήγουν πλέον σε οριστικά συμπεράσματα.

 «Το υλικό που έχει η αστυνομία στα χέρια της δεν δείχνουν άνθρωπο να κινείται γύρω από τον Όλιβερ πριν και μετά την κακοποίησή του», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

H κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος υπογράμμισε: «Το ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δημόσια την λέξη σεξουαλική κακοποίηση, βιασμός, δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι ή αναιρώ τα

δεδομένα μου. Παραμένω σταθερή, σε όσα από την αρχή έχω πει στην κατάθεσή μου. Αποκλείω ότι ο σκύλος έχει εμπλακεί σε καβγά με άλλα ζώα και αυτή είναι η αιτία τραυματισμού του. Υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας σε αυτό το περιστατικό».

 Δεν φέρει δαγκώματα το σκυλί

Ενώ, η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ομάδας για την κακοποίηση των ζώων σημείωσε: «Δεν είχε κανένα δάγκωμα. Είχε τραύματα στον πρωκτό του. Ποιο σκυλί κάνει τέτοιο πράγμα; Και από την άλλη πάμε να βγάλουμε άχρηστη μια γυναίκα με 30 χρόνια εμπειρία».

Η κυρία Πουλτίδου υποστηρίζει πως τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκε μια νέα μάρτυρας που είδε –όπως διατείνεται– τον Όλιβερ να κατευθύνεται προς μια αποθήκη με έναν άνδρα, ωστόσο η συγκεκριμένη φέρεται να μην έχει καταθέσει στις Aρχές.