Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του κομμωτή από τα Βριλήσσια, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για κάμερες που είχε τοποθετήσει παράνομα στις τουαλέτες της επιχείρησής του. Μία μέρα αργότερα, έπειτα από καταγγελία της συζύγου του, διαπιστώθηκε ότι είχε βάλει κάμερες και στο δωμάτιο της θετής του κόρης. Την ίδια στιγμή, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Βριλησσίων και ιδιαίτερα όσες είχαν επισκεφθεί την επιχείρησή του.

Η δράση του 49χρονου κομμωτή, που διατηρεί κατάστημα στα Βριλήσσια, έγινε γνωστή όταν αστυνομικοί του Τ.Α. Βριλησσίων μετέβησαν στο κομμωτήριό του υποδυόμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας είχε εγκαταστήσει αθέατο σύστημα καταγραφής, με δύο μικροσκοπικές κάμερες στις τουαλέτες και κατέγραφε τόσο τις πελάτισσες όσο και τις εργαζόμενες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., «είχε τη δυνατότητα να επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την πράξη του αυτή να λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών, καθώς και να αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, συσχετίζει, συνδυάζει περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παραβιάζοντας κατάφωρα την αυτοδιάθεση των προσώπων που επισκέπτονταν τις τουαλέτες του κομμωτηρίου, είτε με την ιδιότητα των εργαζομένων είτε με την ιδιότητα των πελατών».

Διαβάστε επίσης: Μαρτυρία υπαλλήλου για τον κομμωτή που είχε κάμερες στις τουαλέτες - "Μας έλεγε να πίνουμε συνεχώς νερό για να πηγαίνουμε στην τουαλέτα"

Μία ημέρα μετά τη σύλληψή του, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών η σύζυγός του, η οποία κατέθεσε πως ο 49χρονος είχε τοποθετήσει δύο κάμερες στην τουαλέτα και στο υπνοδωμάτιο της θετής του κόρης, ζητώντας την ποινική του δίωξη. Ακολούθησε έρευνα σε όλο το σπίτι και, όπως προέκυψε, ο κομμωτής είχε τοποθετήσει κάμερα στο θερμοσίφωνα και στο καλώδιο της τηλεόρασης που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο του παιδιού. Οι αστυνομικοί έστειλαν τις ψηφιακές συσκευές που κατάσχεσαν τόσο από το σπίτι όσο και από το κομμωτήριο για εξέταση.

Σημειώνεται ότι κατά τις έρευνες στο κομμωτήριο, μεταξύ άλλων, εντόπισαν και μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, για την οποία ο κομμωτής υποστήριξε ότι ήταν αναμειγμένη με παυσίπονο, συνολικού μεικτού βάρους 1,43 γραμμαρίων.

Ο επιχειρηματίας, μιλώντας στις Αρχές, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος είχε εγκαταστήσει τις κάμερες, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, είναι εθισμένος στην πορνογραφία. Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής υπάρχουν έντεκα καταγγελίες εις βάρος του κομμωτή.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Οn Time»