Συνελήφθησαν πατέρας και γιος από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας το απόγευμα της Κυριακής 10/12, καθώς διακινούσαν ποσότητες χασίς σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με προσδοκώμενα κέρδη που θα ξεπερνούσαν τις 120.000 ευρώ.

Ο 63χρονος πατέρας μαζί με τον 34χρονο γιο του φαίνεται πως τουλάχιστον τους τελευταίους 3 μήνες, διακινούσαν χασίς στην αγορά της Μεσσηνίας, το οποίο οι ίδιοι προμηθεύονταν από άλλες πηγές.

*Διαβάστε εδώ: Θανατηφόρο τροχαίο στα Καλύβια: Νεκρή η συνοδηγός από πρόσκρουση αυτοκινήτου σε τοιχίο

Με έδρα το σπίτι τους σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας και με οργανωμένο τρόπο, πουλούσαν χασίς προς 7 ευρώ το γραμμάριο.

Με τους πελάτες επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι τηλεφωνικά, για να μην γίνουν αντιληπτοί μέσω παρακολούθησης, ενώ τους συναντούσαν πλησίον του σπιτιού τους.


Καλαμάτα: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος - Βρέθηκαν 3 όπλα στην κατοχή τους

Το απόγευμα της Κυριακής 10/12, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, τους συνέλαβαν.

Λίγο νωρίτερα, έξω από το σπίτι τους συνελήφθη ένας 21χρονος φοιτητής, όπου είχε αγοράσει χασίς έναντι 50 ευρώ και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 7,3 γραμμαρίων και ακολούθως σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι πατέρα και γιου και τους συνέλαβαν, ενώ στον χώρο βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 20,1 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, 200 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, ένα μεταλλικό κλειδί και το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα, έγινε έφοδος σε υπόγεια αποθήκη ιδιοκτησίας τους, λίγα μέτρα μακριά από την οικία τους, και εκεί είχαν καλά κρυμμένα 14,766 κιλά χασίς, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, δύο γεμιστήρες, 7 φυσίγγια, μία θήκη μεταφοράς πυροβόλου όπλου και το ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο μαζί με όλα τα παραπάνω, κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Καλαμάτας από όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 13/12, ενώ ο 21χρονος φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Παράλληλα, η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

*Πηγή: ΕΡΤ