Μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανάλογα με εκείνα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες, ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Διαβάστε ακόμα: Οικονόμου και Βρούτσης σήμερα στον Άρειο Πάγο - Ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας

Όπως είπε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, σε άλλες χώρες οι ποινές είναι εξοντωτικές, ενώ έχουν υποχρεώσει τους μεγαλο-παράγοντες να έχουν ταυτοποίηση, ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Η αστυνομία μπορεί να παραβρίσκεται στα γήπεδα όταν υπάρχει ντέρμπυ και δεν μπορούν να βρίσκονται στις θύρες ή στο εσωτερικό του γηπέδου, δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ανέφερε πως ο αστυνομικός δεν μπορεί να είναι υπάλληλος κάποιου που έχει μια ΠΑΕ, ενώ τόνισε πως από το καλοκαίρι και μετά το θέμα της αθλητικής βίας επιδεινώθηκε. Επίσης, είπε πως δεν πέτυχε η περιφρούρηση των γηπέδων.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γρηγόρη Γερακαράκου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν:

Γ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ: Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα, από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο γίνανε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κάθε Διεύθυνση για τα κυβερνητικά μέτρα. Η θέση μας είναι η εξής η Αστυνομία μπορεί να παρευρίσκεται στα γήπεδα σε μια περίπτωση μόνο, όταν υπάρχουν τα ντέρμπι ή η επικινδυνότητα του αγώνα έξωθεν στο δημόσιο χώρο. Δεν μπορούν να βρίσκονται ούτε στις θύρες ούτε εντός των γηπέδων. Αν είναι να γίνουν επεισόδια τότε θα μπορεί να καλέσει ο υπεύθυνος είτε διμοιρίες είτε την αστυνομική δύναμη που υπάρχει έξω να εισέλθει ώστε να επαναφέρει την τάξη αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο αστυνομικός να είναι υπάλληλος ενός ιδιώτη που έχει μια ΠΑΕ γιατί τότε οποιοσδήποτε έχει κατάστημα στη χώρα και γίνονται φασαρίες στο κατάστημά του θα πρέπει να ζητήσει από το υπουργείο Αστυνομικούς στις εισόδους των καταστημάτων να ελέγχουν τον κόσμο.

Γ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ: Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα είχαμε αποτελέσματα κατά της αθλητικής βίας; Εγώ θεωρώ ότι επιδεινώθηκε παρά μηδενίσαμε το πρόβλημα.

Γ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ: Δεν πέτυχε η περιφρούρηση των γηπέδων.

Γ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ: Ας παραδειγματιστούμε από το τι κάνανε οι υπόλοιπες χώρες. Οι άλλες χώρες τι κάνανε; Υποχρεώσανε όλους τους ιδιοκτήτες των γηπέδων να έχουν υλικοτεχνική υποδομή δηλαδή μηχανήματα ταυτοποίησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο συζητείται 15 χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει γίνει τίποτα. Κάμερες υψηλής ευκρίνειας, μηχανήματα στις εισόδους των γηπέδων. Δεύτερον, οι ποινές είναι εξαντλητικές και δεν χωράνε αναστολές, είναι ιδιώνυμα τα αδικήματα. Στην Ελλάδα ξεκινάμε, λέμε κάτι και με το χρόνο δεν γίνεται τίποτα. Να φωνάξουν τους ιδιοκτήτες και να τους υποχρεώσουν «κύριοι αν δεν βάλετε σε δύο μήνες αυτά που είναι στο εξωτερικό δεν θα ανοίξει το στάδιο».