Προβληματίζει η αύξηση των περιστατικών bullying στα σχολεία, αλλά και η αύξηση της βίας που εκδηλώνουν μαθητές ακόμη και δημοτικών σχολείων έναντι άλλων συμμαθητών τους.

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για τους λόγους που οδηγούνται τα παιδιά στο να ασκούν bullying σε συμμαθητές τους.

Bullying: Προβληματισμός για την αύξηση κρουσμάτων

Ολοένα και περισσότερα περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν την άγρια πραγματικότητα, με ανηλίκους να εμπλέκονται σε περιστατικά βίας συνομηλίκων τους συμμετέχοντας πολλές φορές σε ανηλεείς ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις που τα θύματα καταλήγουν βαριά τραυματισμένα.

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, εξήγησε πως τα παιδιά που ασκούν bullying συνήθως είναι φοβισμένα ή έχουν σύνδρομο κατωτερότητας διότι υποτιμούνται σε ένα άλλο πλαίσιο.

 «Τα παιδιά βλέποντας την αποστροφή των γονιών για έναν διαφορετικό άνθρωπο θα πάρουν την πληροφορία, χρησιμοποιώντας την ακατέργαστα σε συνομήλικούς τους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε και άλλου είδους σχολικού εκφοβισμού μέσα από τη τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργώντας ‘’fake news’’».

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Ξεσπά η μητέρα του 6χρονου που έπεσε θύμα bullying - "Το παιδί φοβάται να πάει στο σχολείο του"

Όπως είπε, οι γονείς για να εμποδίσουν τον σχολικό εκφοβισμό πρέπει να εγκαταλείψουν την άρνηση και να θέσουν όρια στα παιδιά.

 «Οι γονείς θα ήταν καλό να συζητούν με τα παιδιά τους για θέματα της ισοτιμίας, ισότητας φύλων και σεβασμού».