Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Όλιβερ, του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα, καθώς η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο, όσο ήταν εν ζωή, επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου ζώου, ενώ από την άλλη πλευρά η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε, αφού δέχθηκε επίθεση από σκυλιά.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών.

Διαβάστε ακόμα: Τι... συνέβη με τον Όλιβερ της Αράχωβας: Επιμένει η κτηνίατρος για την κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι - Τι λέει η ΕΛΑΣ για το προανακριτικό υλικό

Πλέον, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του 8χρονου χάσκι δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

Μάλιστα, η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι στην Αράχωβα, Ανθούλα Ανάσογλου, και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησαν το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

Αράχωβα: «Η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα» λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς» σημείωσε

Σε σχέση με το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου είπε: «Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

Αράχωβα: «Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη» λέει η δικηγόρος

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθει πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η κ. Ανάσογλου προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη. «Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχωβας να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός(σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος» είπε.

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε, πάντως, πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν, εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης. «Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.