Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασε για να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας ο 18χρονος καθ΄ ομολογία δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.  

Ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε βαριά από ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έξω και μακριά από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή Ρέντη και δίνει μάχη στην Εντατική.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια του Ρέντη: Η συγκλονιστική περιγραφή διμοιρίτη για τον τραυματισμό του αστυνομικού - Έπεφταν φωτοβολίδες ακόμα και όταν ήταν στο έδαφος

Τι έχει πει ο 18χρονος για τον «καθοδηγητή»


Εις βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Ολες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο εάν ο 18χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε φωτοβολίδα, έχει κατονομάσει εκείνον που του προμήθευσε την φωτοβολίδα, ή εάν παραμείνει στην αρχική κατάθεσή του, ότι δηλαδή κάποιος άγνωστος με foul face, τον πλησίασε και του έδωσε την φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό.


Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του, ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για τη χρήση της.