Στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών που χειρίζονται την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη βρίσκονται τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις στα ευρήματα από τον τόπο της συμπλοκής.

Ο 16χρονος αδελφός του κατηγορουμένου βρέθηκε θετικός στην εξέταση πυρίτιδας στα χέρια του, ενώ γενετικό υλικό του εντοπίστηκε και σε πυροσωλήνα, σε μηχανισμό δηλαδή εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας.

Στον ίδιο μηχανισμό εντοπίστηκαν και αποτυπώματα, με τους αστυνομικούς να επιβεβαιώνουν τις υποψίες τους πως ο 16χρονος δεν τους έλεγε την αλήθεια στις δύο καταθέσεις του. Οτι δηλαδή δεν είχε καμία σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για δεύτερη εβδομάδα.

Η έρευνα των αστυνομικών επίσης οδηγεί στο συμπέρασμα πως και ο μάνατζερ γνωστού καλλιτέχνη δεν έχει πει την αλήθεια, αφού οι Αρχές φέρονται να έχουν στην κατοχή τους μαρτυρίες που τον τοποθετούν στον χώρο των επεισοδίων, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί, αφού είχε δηλώσει πως είχε αποχωρήσει από το γήπεδο πριν καλάκαλά συμβεί οτιδήποτε.

Έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψηςγια τα επεισόδια στου Ρέντη

Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για πυρίτιδα και για τους υπόλοιπους προσαχθέντες από το γήπεδο, όπως εξάλλου και οι εξετάσεις για γενετικό υλικό στα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση, σε συνεργασία με την ανακρίτρια, και αυτοί θα αποφασίσουν εάν πρέπει να προχωρήσουν και πότε στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.


Στα ίχνη του «καθοδηγητή»

Οι έρευνες των Αρχών, βέβαια, έχουν επικεντρωθεί στο πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, τον φερόμενο ως «καθοδηγητή».

Ο ίδιος και οι «βοηθοί» του είναι γνωστοί πλέον στις Αρχές και οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των στοιχείων που θα δώσουν τη δυνατότητα να «ξεκλειδωθούν» τα εντάλματα σύλληψης.


Η συγκλονιστική μαρτυρία αστυνομικού

Αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στον Γιώργο, τον άτυχο αστυνομικό που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα και χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, μιλά για τις στιγμές που έζησε βλέποντάς τον να πέφτει στο έδαφος και να σφαδάζει από τους φρικτούς πόνους.

«Είμαστε η Διμοιρία 35. Μας είχαν τραβήξει πίσω, γιατί υπήρχαν πληροφορίες πως θα μας επιτεθούν χούλιγκαν. Μάθαμε πως ήταν πληροφορίες λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα.

Και όντως, πριν από την έναρξη του αγώνα τραβηχτήκαμε στον δρόμο, σε απόσταση περίπου 300-400 μέτρων μακριά. Ξαφνικά, περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ, είδαμε δεκάδες άτομα να ανάβουν βόμβες Μολότοφ και να τις πετούν προς το μέρος μας. Μόλις είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια και ξαφνικά είδα μια λάμψη να χτυπά τον Γ. Εκανε δύο ή τρία βήματα πιο πίσω, γονάτισε και αμέσως έπεσε κάτω. Στο αριστερό του πόδι έκαιγε η φωτοβολίδα και προσπαθήσαμε τρεις-τέσσερις να τη σβήσουμε, ενώ οι συνάδελφοι πάλευαν να φτιάξουν μια “ασπίδα”, για να μας προστατεύσουν από τις πέτρες και τις Μολότοφ.

Ξαφνικά και ενώ ο Γ. φώναζε “βγάλ’ την, βγάλ’ την”, σκάει δίπλα μας μια εκρηκτική Μολότοφ, δηλαδή δεμένη με γκαζάκι. Ενα θραύσμα από το γκαζάκι τον τρυπάει και στο δεξί πόδι. Στην αρχή δεν καταλάβαμε πόσο σοβαρό ήταν.

Συνάδελφός μου έβαλε τον αιμοστατικό ιμάντα ή τουρνικέτ, ενώ ένας δεύτερος καλούσε το κέντρο απελπισμένος για ασθενοφόρο. Φώναζε να έρθει αμέσως το ασθενοφόρο. Ο Γ. έτρεμε, φαινόταν ότι δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Πραγματικά νόμισα ότι το ασθενοφόρο έκανε αιώνες μέχρι να φτάσει. Να μην το ζήσει άλλος συνάδελφος αυτό», είπε ο συνάδελφος του άτυχου Γ.Λ.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά