Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο 18χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια του Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο κατηγορούμενος στη διάρκεια της απολογίας του επιχείρησε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά, αλλά τελικά αυτή έπεσε σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από τον αστυνομικό, όπως ισχυρίζεται.

Δικηγόρος 28χρονου: Η μεταφορά πυρίτιδας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», ο δικηγόρος του 18χρονου, Στέλιος Αυγέρης σχολίασε τις νέες εξελίξεις που αφορούν την ανίχνευση πυρίτιδας και στα χέρια του 16χρονου, που είναι αδελφός του προφυλακιστέου.

«Η μεταφορά πυρίτιδας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, μπορεί να ακούμπησε τον αδελφό του. Ο 16χρονος βγήκε έξω όταν βγήκε και ο αδερφός του για να φωνάξει στον αδελφό του να γυρίσει πίσω», είπε αρχικά ο Στέλιος Αυγέρης.

«Δεν είναι σε θέση να περιγράψει αυτούς που του έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα»

Ενώ για τον 18χρονο κι αν είναι σε θέση να περιγράψει τους ανθρώπους που του έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα, ο δικηγόρος ανέφερε: «Δεν είναι σε θέση να περιγράψει αυτούς τους ανθρώπους. Το καθεστώς προστασίας που ζήτησε να μπει ο 18χρονος δεν αφορά την καθαυτή δικογραφία. Αφορά σε μία ενδεχόμενη δικογραφία που μπορεί να σχηματιστεί».

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα ο 18χρονος να μίλησε για ένα ακόμη άτομο που ήταν πολύ κοντά του την ώρα που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα κι έριξε κι αυτό φωτοβολίδα.

Πάνω σε αυτή την πληροφορία ο δικηγόρος σημείωσε: «Ο άνθρωπος αυτός κρυβόταν πίσω από ένα αυτοκίνητο, βγήκε κι έριξε».

Στο πώς οδηγήθηκε ο 18χρονος στην πράξη του, ο κ. Αυγέρης σημείωσε: «Να σας πω την ειλικρινή μου άποψη, ήταν η χαζομάρα του. Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε τέτοιο περιστατικό, άρα δεν μπορώ να μιλήσω για στρατολόγηση σε ό,τι αφορά τον 18χρονο».