Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη. Αναμένεται τις επόμενες ώρες να γίνουν νέες συλλήψεις καθώς φαίνεται ότι οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται κοντά στα πρόσωπα που εμπλέκονται με την φωτοβολίδα που έριξε ο 18χρονος, όπως αρχικά είχε ο ίδιος ισχυριστεί.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε στο LIVE NEWS για τις έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη.

Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει την ανάλυση του υλικού που έχει στα χέρια της για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Κεντρικός στόχος των ερευνών είναι ο προσδιορισμός της ταυτότητας του καθοδηγητή των επεισοδίων που έγιναν στου Ρέντη. 

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη:"Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς" - Τα απειλητικά μηνύματα που δέχονται οι γονείς του 18χρονου

Κρίσιμες θεωρούνται οι μαρτυρίες άλλων προσαχθέντων ή συλληφθέντων. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, υπάρχουν άτυπες καταθέσεις και μαρτυρίες που προσδιορίζουν την ταυτότητα του καθοδηγητή.

Σημαντικό σημείο είναι το αίτημα του 18χρονου να μπει τόσο ο ίδιος κι ίσως και κάποιο συγγενικό του πρόσωπο σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό. Από τις πρώτες ώρες αφέθηκε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και κάποιο συγγενικό πρόσωπο που έχει οργανώσει την επίθεση στου Ρέντη.

Οι έρευνες εστιάζουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο έχει προβάλλει άλλοθι ότι την κρίσιμη ώρα ήταν σε άλλο χώρο. Όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Live News πήγε στον εν λόγω χώρο με μία διαφορά χρόνου 40 – 50 λεπτών αργότερα της λήξης των επεισοδίων στου Ρέντη.