Η ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εισβολή κουκουλοφόρων σε συρμό του μετρό από Μοναστηράκι προς Κεραμεικό.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ειδικότερα, η ΣΤΑΣΥ σημείωσε: «Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12  διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό ‘’Μοναστηράκι’’ ομάδα 5-10 ατόμων,  μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων».

«Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού. Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων. Διευκρινίζεται επίσης, πως  δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.» διευκρινίζεται ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι πέταξαν 12 μολότοφ - “Είναι δολοφόνοι” λένε οι αστυνομικοί

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, επικράτησε πανικός με την εισβολή των αγνώστων που φώναξαν «όποιος είναι Παναθηναϊκός, να το πει τώρα!», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στην συνέχεια, οι δράστες κατέβηκαν στην επόμενη στάση και πέταξαν κι εκεί κι άλλο καπνογόνο στην αποβάθρα ανενόχλητοι.