Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη όπου και σημειώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε στο LIVE NEWS για τις έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στο Ρέντη.

Μετά την προφυλάκιση, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του 18χρονου, που κατηγορείται πως αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό με την φωτοβολίδα, καινούργια στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο.

Παράλληλα, οι έρευνες τις ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται και όσον αφορά την ταυτοποιήση του ατόμου, που σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Ο αστυνομικός συντάκτης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί καλούν συνεχώς σε καταθέσεις άτομα που έχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν σε επεισόδια. Τα άτομα αυτά προκύπτουν είτε από βίντεο μέσα από το γήπεδο είτε από  βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους από μία γειτονική βιοτεχνία.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών;

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει ότι οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε μία ομάδα χούλιγκαν που αποκαλείται «Δυτικές αλητείες» και από τους οποίους φαίνεται να υπήρχαν πρόσωπα κατά της επίθεσης των αστυνομικών στου Ρέντη.

Η αστυνομία θα προβεί σε μία συνολική ενημέρωση μάλλον την επόμενη εβδομάδα, καθώς επιθυμεί να παρουσιάσει μία πιο συγκεντρωτική παρουσίαση των στοιχείων που έχουν προκύψει μέσα από τις έρευνές τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αποτυπώματα και DNA σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας έχει βρεθεί εκτός από αυτά του 18χρονου και του 16χρονου αδελφού του. Τώρα φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι και ο 16χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα.

Επιπλέον πυρίτιδα έχει βρεθεί και στα χέρια του μάνατζερ του τράπερ. Υπάρχει όμως μία ιδιόμορφη κατάσταση η πυρίτιδα δεν βρέθηκε στα χέρια του την ημέρα της επίθεσης, βρέθηκε 2 – 3 αργότερα, όταν προσήχθη.