Στα γραφεία του εισαγγελέα και της ανακρίτριας Πειραιά, που χειρίζονται την υπόθεση του βαρύτατου τραυµατισµού του αστυνοµικού Γ.Λ. στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, βρίσκονται τα πρώτα αποτελέσµατα των εξετάσεων στα πολεµοφόδια που βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Στα έγγραφα περιλαµβάνονται τα αποτελέσµατα των ελέγχων για πυρίτιδα του αδελφού του 18χρονου κατηγορουµένου, αλλά και του µάνατζερ γνωστού τράπερ, στους οποίους βγήκαν θετικοί, αλλά και το γενετικό υλικό του 16χρονου σε πυροσωλήνα και αριθµός αποτυπωµάτων.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναµένουν το σύνολο των αποτελεσµάτων, προκειµένου να προχωρήσουν στην αξιολόγησή τους και να προχωρήσουν, εάν το κρίνουν ικανό, στην έκδοση ενταλµάτων σύλληψης σε βάρος των -µέχρι πρότινος- υπόπτων. Τόσο ο 16χρονος όσο και ο µάνατζερ αρνήθηκαν τη συµµετοχή τους στα επεισόδια.

Ο µεν µάνατζερ ανέφερε πως είχε φύγει πριν καν ξεκινήσουν τα επεισόδια, ο δε ανήλικος είπε πως παρέµεινε µέσα στο γήπεδο χωρίς να ακολουθήσει τον αδελφό του. Οι αστυνοµικοί από την πρώτη στιγµή είχαν καταλάβει πως οι δύο συγκεκριµένοι δεν έλεγαν την αλήθεια, γι’ αυτό άλλωστε κάλεσαν εκ νέου τον ανήλικο να δώσει συµπληρωµατική κατάθεση. Κι εκεί ο 16χρονος επέµεινε πως ουδεµία σχέση έχει µε τα επεισόδια, ωστόσο τα ευρήµατα των εργαστηριακών εξετάσεων σε µηχανισµό εκτόξευσης φωτοβολίδας αλλά και η πυρίτιδα στο χέρι του τον διαψεύδουν.

Οι αστυνοµικοί της Αθλητικής Βίας έχουν εδώ και ηµέρες ξεκάθαρη εικόνα για τον φερόµενο ως καθοδηγητή, αλλά και τους τέσσερις «βασικούς βοηθούς» του. Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις Αρχές, σεσηµασµένα, υψηλόβαθµα µέλη συνδέσµων στον Πειραιά και στη Νότια και ∆υτική Αττική.

Ρέντη: Δεν αναµένονται πριν από τις αρχές της ερχόµενης εβδοµάδας ενάλματα

Οπως εκτιµούν οι αστυνοµικοί, η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων, σε συνδυασµό µε τις αναλύσεις από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, θα δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα είναι ικανά να «ξεκλειδώσουν» τα εντάλµατα σύλληψης από τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια. Η επαφή Αστυνοµίας και Εισαγγελίας είναι συνεχής, καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν διαρκή ενηµέρωση για την πορεία των ερευνών, τα ευρήµατα που προκύπτουν, αλλά και τα στοιχεία που συγκεντρώνουν από εργαστηριακές εξετάσεις, αναλύσεις και µαρτυρίες υπόπτων. Σύµφωνα µε δηµοσιογραφικές πληροφορίες, εκτός απροόπτου, εντάλµατα σύλληψης δεν αναµένονται πριν από τις αρχές της ερχόµενης εβδοµάδας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής