Ανατροπές στην υπόθεση του Ρέντη φέρνει η κατάθεση του ανήλικου αδελφού του 18χρονου που συνελήφθη. Ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι άγνωστος του έδωσε φωτοβολίδα και τον παρότρυνε να την πετάξει, εκείνος αρνήθηκε και την άφησε κάτω. Ωστόσο οι έρευνες  σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, έδειξαν ότι υπάρχουν αποτυπώματά του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου κατηγορούμενου για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ένα άγνωστο πρόσωπο του έδωσε να κρατήσει φωτοβολίδα στα επεισόδια

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη: Νέα στοιχεία για την επίθεση στον αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φέρεται να κατέθεσε στις αρχές ότι «την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε τη φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Ρέντη: Βρέθηκαν αποτυπώματα του 16χρονου σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων

Εντούτοις, το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων αναφέρει ότι η έρευνα των αρχών έδειξε πως πάνω σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδων βρέθηκε DNA από τον ιδρώτα του 16χρονου.

Επίσης, φέρεται να υπήρχε αποτύπωμα του, αλλά και πάνω του να είχε πυρίτιδα.

Ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης, σχολιάζοντας το πώς μπορεί να εντοντιστεί αν έριξε την φωτοβολίδα ή αν πράγματι την άφησε, είπε ότι «σε σχέση με τα αποτυπώματα και το DNA είναι αδιαμφισβήτητο ότι έπιασε την φωτοβολίδα. Μια φωτοβολίδα η οποία εκτοξεύτηκε. Αν την εκτόξευσε ο ίδιος ή όχι αυτό είναι σε συνάρτηση με το αν βρέθηκε κοντά με κάποιον άλλον που την εκτόξευσε».