Έμειναν για ώρες έξω στη χιονοθύελλα δεκάδες επιβάτες ενός λεωφορείου από την Καλαμπάκα που χάλασε στο δρόμο. Οι επιβάτες ωστόσο όπως καταγγέλλουν ζήτησαν καταφύγιο στα  γραφεία των διοδίων Μαλακασίου, ωστόσο οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν, επικαλούμενοι την τακτική της εταιρείας τους.

Οι επιβάτες σύμφωνα με το thesstoday καταγγέλλουν πως αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο λόγω εκδήλωσης φωτιάς στην τουρμπίνα του οχήματος και περίμεναν για πάνω από μια ώρα απροστάτευτοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα διόδια του Μαλακασίου στην Καλαμπάκα.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στις 18.30, όταν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ με τους 40 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα εμφανίστηκαν καπνοί από την τουρμπίνα. Το όχημα ήταν εν κινήσει επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο ύψος των διοδίων των Μαλακασίων, στην Καλαμπάκα. Μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά και ο οδηγός με γρήγορα αντανακλαστικά ακινητοποίησε το λεωφορείο και με τη χρήση πυροσβεστήρα πρόλαβε την επέκτασή της.


Αρνήθηκαν να μας δώσουν καταφύγιο καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι δεκάδες επιβάτες που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα καταγγέλλουν ότι όταν ζήτησαν καταφύγιο από τα γραφεία των διοδίων, οι εργαζόμενοι τους αρνήθηκαν, με το πρόσχημα ότι απαγορεύεται εξαιτίας της πολιτικής της εταιρείας.

Ανάμεσα στους επιβάτες και η Μαρία, η οποία περιγράφει στο ThessToday τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περίμεναν για πάνω από μια ώρα το επόμενο λεωφορείο, ώστε να τους παραλάβει.

 «Είμαστε 40 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι ηλικιωμένοι. Ζητήσαμε όπως και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο ένα καταφύγιο μέχρι να έρθει το επόμενο λεωφορείο να μας μαζέψει. Αρνήθηκαν. Αμέσως το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, είναι η απανθρωπιά. Πώς αφήνεις κάποιον εκτεθειμένο μέσα στη χιονοθύελλα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστασία, χωρίς ζέστη.


Νιώσαμε μόνοι, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι μας κοιτούσαν μέσα από τα παράθυρα. Αν ήταν μαζί μας μικρά παιδιά και συνέβαινε κάτι, τότε τι θα γινόταν;» διερωτάται η επιβάτιδα και συνεχίζει: «Ο οδηγός του λεωφορείου απολογήθηκε για τις συνθήκες που περιμέναμε. Προσπάθησε μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να τους πείσουν, αλλά δεν εισακούστηκαν. Τυλιχτήκαμε με τα κασκόλ μας, με ό,τι είχε ο καθένας, όμως η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μας άφηναν να βρούμε ένα καταφύγιο».

 Λίγο μετά τις 8 το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά.