Κρίσιμα είναι τα επόμενα βήματα της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή των αποδείξεων που θα φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα «πρωτοπαλίκαρα» των κερκίδων. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου στου Ρέντη έδωσαν την αφορμή στις Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι και να χαρτογραφήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό εκείνο το παρακλάδι που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα, όχι μόνο με το εν λόγω περιστατικό, αλλά και με άλλα επεισόδια.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ξεχωρίζει η περίπτωση του 18χρονου Νίκου Γ. Αν και αρχικά είχε παραδεχτεί πως ήταν εκείνος που εκτόξευσε τη μοιραία φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό, κατά την απολογία του ανασκεύασε -εν μέρει- δηλώνοντας άγνοια για το αν ήταν η δική του φωτοβολίδα εκείνη που «βρήκε» τον 31χρονο υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, Γιώργο Λ. Για την περαιτέρω έρευνα αυτό έχει ελάχιστη σημασία, καθώς -ούτως ή άλλως- έχει αποδειχτεί η παρουσία του στα επεισόδια. Οι επαφές και οι γνωριμίες του, όμως, δύναται να οδηγήσουν σε ένα «χρυσωρυχείο» πληροφοριών και αποδείξεων, οι οποίες πιθανόν να επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις στη μάχη κατά της οπαδικής βίας.

Ο αδελφός και ο μάνατζερ

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προέκυψαν κρίσιμες πληροφορίες στο περιθώριο της επαφής των αξιωματικών του Αθλητικής Βίας με τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ΔΕΕ επισήμαναν πως προέκυψαν σοκαριστικές ενδείξεις που θέλουν τον μόλις δεκαέξι ετών αδελφό του βασικού κατηγορούμενου να εμπλέκεται στα επεισόδια στου Ρέντη! Όπως τονίζεται, διαπιστώθηκαν ίχνη πυρίτιδας στο δείγμα για το τεστ ανίχνευσης εκρηκτικών υλών. Σημειώνεται πως ο νεαρός, αν και είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 424 προσαχθέντων, είχε δώσει δείγμα σε δεύτερο χρόνο, λόγω ανηλικότητας.

Εξίσου σημαντικά είναι τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν αναφορικά και με τον 27χρονο περιβόητο μάνατζερ του τράπερ, ο οποίος είχε βρεθεί και αυτός στα κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Και στη δική του περίπτωση, στο δικό του δείγμα, εντοπίστηκαν αντίστοιχα ίχνη. Λέγεται, δε, πως κατά την προσαγωγή του, το περασμένο Σάββατο, φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσε τη μοιραία Πέμπτη, όταν επισκέφτηκε το γυμναστήριο, για να αφήσει ένα πανό και να φύγει, όπως ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το απειλητικό μήνυμα

Από εκεί και πέρα, πολύ κρίσιμες είναι και οι καταγγελίες της μητέρας των δύο παιδιών, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας των Αρχών. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, πριν από μερικές ημέρες έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της, το οποίο κάθε άλλο παρά φιλικό μπορεί να χαρακτηριστεί. «Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία» αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα.

Όπως και να ’χει, πάντως, για την αστυνομία μία τέτοια ενέργεια αποτελεί βούτυρο στο ψωμί, καθώς και αυτό το μήνυμα μπορεί να οδηγήσει σε νέα στοιχεία, στην προσπάθεια να εντοπιστούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί με την υπόθεση ή με άλλες αντίστοιχες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως σχεδόν από την πρώτη στιγμή έχει παραγγελθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ εξετάζονται και οι κυψέλες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.

Επεισόδια στου Ρέντη: Ακόμη δύο πρόσωπα αναμένεται να απασχολήσουν τις Αρχές

Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, που έχουν τεθεί υπό το «μικροσκόπιο» των Αρχών (16χρονος και μάνατζερ τράπερ), πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δύο πρόσωπα αναμένεται να απασχολήσουν τις Αρχές. Και τα δύο άτομα προκύπτουν από την απολογία του 18χρονου, ωστόσο, κατά πληροφορίες, απλώς περιγράφονται και δεν δίνονται περαιτέρω στοιχεία. Πρώτος και καλύτερος είναι ο γνωστός γενειοφόρος, το άτομο, δηλαδή, με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά αλλά και με τη μεγάλη μακριά γενειάδα. Την περίπτωσή του ανέφερε και κατά την προανακριτική διαδικασία ο 18χρονος, καθώς είναι εκείνος που έδωσε τη φωτοβολίδα στο νεαρό και αυτός που του έδειξε πώς να τη χρησιμοποιήσει.

Κατά την προχθεσινή απολογία του νεαρού, που εντέλει οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα, προέκυψε, όμως, ένα ακόμη άτομο. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την απολογία, ο νεαρός τόνισε πως την ώρα που εκτόξευε τη μοιραία πορτοκαλί φωτοβολίδα, ακριβώς δεξιά του και πίσω από ένα αυτοκίνητο ήταν ένα ακόμη άτομο, το οποίο εκτόξευσε ταυτόχρονα μία ακόμη φωτοβολίδα, ακριβώς προς την ίδια κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο νεαρός, ο... εκ δεξιών «εκτοξευτής» είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι σίγουρος αν η δική του φωτοβολίδα ήταν εκείνη που χτύπησε τον αστυνομικό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ontime»