Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρω τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 33χρονος κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Την ίδια στιγμή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονιας με δόλο και κατά συρροη, οπλοφορια και οπλοχρησία.

Γκάζι: Σοκαρισμένος δηλώνει ο 33χρονος 

Από την πλευρά του, ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί, φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρω δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών, στο Γκάζι. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε, ενώ δηλώνει ότι δε γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Διαβάστε ακόμα: Αλβανικά ΜΜΕ: Αυτοί είναι οι δύο δράστες της επίθεσης στο Γκάζι

Από την πλευρά της υπεράσπισης του, τονίζεται ότι από την πρωτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.