Ο 37χρονος οδηγός από την Αλβανία που καταζητείται για πυροβολισμούς στο Γκάζι είχε συλληφθεί το 2012, καθώς, όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που μίλησε στο LIVE NEWS, ήταν μέλος μίας μεγάλης συμμορίας, η οποία ευθύνοταν για μία σειρά δολοφονιών τη δεκαετία του 90', ενώ είχε κατηγορηθεί για σειρά ένοπλων επιθέσεων και ληστειών σε βενζινάδικο και και σε καζινο στην περιοχή του Αυλώνα

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, σε αυτές τις επιθέσεις είχε πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών με καλάσνικοφ χωρίς κάποια αφορμή.

Είχε κρατηθεί στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 είχε αποφυλακιστεί πρόωρα, σε μία αποφυλάκιση που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει στην Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι, σύμφωνα με το MEGA.

Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Επιπλέον, το 2021 στην Πάτρα είχε δολοφονηθεί ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Καλλιακμάνης: Είναι προγραμματισμένος δολοφόνος

«Είναι προγραμματισμένος να σκοτώνει είναι προγραμματισμένος δολοφόνος», λέει μιλώντας στο MEGA, o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, για τον 37χρονο που αναζητείται.

«Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα, θα πρέπει να δούμε ποιους έχει σκοτώσει. Θεωρώ δεδομένο ότι έχει σκοτώσει πάνω από έναν άνθρωπο. Έχει σκοτώσει ανθρώπους αυτός, δεν υπάρχει περίπτωσση».

Στη συνέχεια, συμπληρώνει πως «Σηκώνει το πιστόλι με δεικτική βολή. (…) Έχει ρίξει πάρα πολλές σφαίρες, έχει βρει στόχους, έχει σίγουρα βρει ανθρώπους και τους έχει αφαιρέσει τη ζωή, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν ξέρω αν θα αποδειχθεί ποιους έχει σκοτώσει, αν εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα. Έχει σκοτώσει σίγουρα πάνω από έναν ανθρώπους, σίγουρα. (…) Θέλει να βγάλει την οργή του».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, στην περίπτωση που ο δράστης εντοπιστεί, είναι πιθανόν να αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο κατά των αστυνομικών.

«Θα ρίξει, εκτός και αν τον πιάσουν εξαπίνης».