Ανθρωποκυνηγητό σε Ελλάδα και Αλβανία έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 37χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/12, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών Κρητικών.

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη 20/12, απολογείται ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος φέρεται να ήταν συνοδηγός στο όχημα και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε απόπειρα και για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην ΕΡΤ μίλησε χθες η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, που έχει αναλάβει τον 33χρονο, επισημαίνοντας ότι δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που αναζητείται ως ο «πιστολέρο».

*Διαβάστε εδώ: Σοβαρό τροχαίο στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης - Αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο ΙΧ, ένας τραυματίας

Όπως είπε η κ. Μάρκου, ο εντολέας της «από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών Αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος».

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις, όταν και άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές Αρχές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων, διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα αυτόν της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.


Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Αναζητείται σε Ελλάδα και Αλβανία ο 37χρονος «πιστολέρο»

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο ο σκληρός Αλβανός κακοποιός που φέρεται να πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι να έχει διαφύγει στην Αλβανία εξετάζουν οι Αρχές.

Ο καταζητούμενος «πιστολέρο» έχει κατηγορηθεί στη χώρα μας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και κλοπές. Σύμφωνα με αλβανικά Μέσα, έχει μπει φυλακή για δέκα χρόνια στην Αλβανία, γιατί πυροβόλησε τρεις αστυνομικούς. Αποφυλακίστηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο.