Πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια (UPENN) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατέκτησε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Δελιακίδης, ύστερα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας, στην ηλικία των 16 χρόνων.

Ο νεαρός μαθητής πέρασε έπειτα από εξετάσεις στο Αμερικανικό Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στο τμήμα Electrical Engineering and Applied Sciences του Πανεπιστημίου UPENN, με πλήρη υποτροφία στη διάρκεια των σπουδών του.

*Διαβάστε εδώ: Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό μετά το ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό πιστολέρο - Μπλόκα έχουν στηθεί στους συνοριακούς σταθμούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια κατατάσσεται ως το 5ο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αμερικής και είναι ένα από τα πιο επιλεκτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως.


Τα «συγχαρητήρια» των καθηγητών του

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου ΓΕΛ εύχονται θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Δελιακίδη, καθώς έπειτα από μεγάλες προσπάθειες και υπομονή οι κόποι του ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Ένα αποτέλεσμα υπομονής και επιμονής, αρετές που πάντα με κάποιον τρόπο, σε κάποιον χρόνο ανταμείβονται. Συγχαρητήρια, Δημήτρη, και καλή επιτυχία στον δρόμο που θα ακολουθήσεις! Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρουν χαρακτηριστικά.