Εφόδους στα στέκια των μελών της οργάνωσης των Αλβανών μαφιόζων και παρακολουθήσεις ατόμων με τα οποία φέρεται να έχουν επαφές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον σκληρό κακοποιό που πυροβόλησε με πρωτοφανή ευκολία τρία νεαρά παιδιά στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμα: Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς στο Γκάζι: Δεν θα σταματήσει η έρευνα μέχρι να βρεθεί και ο δεύτερος δράστης (Βίντεο)


Ποιος είναι ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο του Γκαζιού 

Πρόκειται για τον 37χρονο Nardi Ismet Idrizi, γνωστό μαφιόζο με δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, όπου μάλιστα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για 10 ληστείες σε καταστήματα, βενζινάδικα και καζίνα, στις περισσότερες από τις οποίες είχε ανοίξει πυρ με Καλάσνικοφ.

Μάλιστα, ο αδελφός του, επίσης μέλος της ίδιας συμμορίας, που έφερε το όνομα «Coles», είχε πέσει νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με Αλβανούς αστυνομικούς.

Σε βάρος του 37χρονου, που πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης από την 29η τακτική ανακρίτρια, ενώ οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στον 33χρονο συνεργό και συνοδηγό του στο γκρι τζιπ.

Η σύλληψη του Idrizi το 2012 για τις ληστείες είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή μέχρι το 2020, οπότε και αποφυλακίστηκε. Πηγές ενημέρωσης από τις αλβανικές υπηρεσίες ανέφεραν μάλιστα σε Έλληνες αξιωματούχους ότι πιθανόν χρημάτισε δικαστικούς υπαλλήλους για να αφεθεί ελεύθερος.

Από την Ελλάδα ο 37χρονος σκληρός κακοποιός έχει απελαθεί δύο φορές, ενώ συγγενικά του πρόσωπα έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρεμφερή αδικήματα. Ένας εξ αυτών μάλιστα είχε κατηγορηθεί για πυροβολισμούς στην οδό Ιουλιανού, στο κέντρο της Αθήνας. Αμέσως μόλις αποφυλακίστηκε ο 37χρονος, ήρθε στην Ελλάδα και «επαναλειτούργησε» τη συμμορία του, ωστόσο ένα από τα μέλη της ομάδας του, ένας 27χρονος Αλβανός, δολοφονήθηκε το 2021 στην Πάτρα από τα μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Διαβάστε ακόμα: Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή


Διέφυγε στην Αλβανία και, άγνωστο πότε, επανήλθε

Για τους αστυνομικούς είναι ξεκάθαρο πως ο 37χρονος που πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι δεν θα διστάσει να τραβήξει όπλο και να ρίξει σε οποιονδήποτε τον πλησιάσει.

Η ευκολία με την οποία έβγαλε όπλο και χωρίς βιασύνη πυροβόλησε τα τρία αγόρια οδηγεί τους αστυνομικούς στο να ανοίξουν παλαιότερες υποθέσεις ανεξιχνίαστων δολοφονιών, καθώς οι κινήσεις του δείχνουν να μοιάζουν με αυτές των δραστών σε κάποιες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, μπλόκα έχουν στηθεί στους συνοριακούς σταθμούς, σε μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων, στα λιμάνια όπου κινούνται πλοία με κατεύθυνση ιταλικά λιμάνια, αλλά και σε συνοριακούς σταθμούς με τη Βουλγαρία.

Ο 37χρονος φέρεται να έχει εμπλοκή και σε περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν δέκα μήνες στη Νέα Ιωνία, όπου έπειτα από συμπλοκή των μελών δύο διαφορετικών εγκληματικών ομάδων σε καφετέρια έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα ένας Αλβανός θαμώνας του καταστήματος.

Έκτοτε διέφυγε στην Αλβανία και, άγνωστο πότε, επανήλθε, συνεχίζοντας τη δράση του με εκβιασμούς καταστημάτων, προστασία, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και ενδεχομένως γυναικών, αναφέρουν αξιωματούχοι που χειρίζονται την υπόθεση. Πώς επανήλθε στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει τις Αρχές σε δεύτερο χρόνο, αφού σε αυτή τη φάση το μόνο που απασχολεί τους αστυνομικούς είναι η σύλληψή του.

Διαβάστε ακόμα: Αλβανικά ΜΜΕ: Αυτοί είναι οι δύο δράστες της επίθεσης στο Γκάζι

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή