Σοκαρισμένοι εξακολουθούν να είναι οι κάτοικοι των Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, στην Κρήτη, από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου 16/12, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις συντοπίτες τους.

Ο 34χρονος Δημήτρης, ο 28χρονος Φραγκίσκος και ο 28χρονος Γιάννης νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με τον 34χρονο Δημήτρη να προσπαθεί να αναρρώσει από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την οποία οι γιατροί του αφαίρεσαν την σφαίρα από το κεφάλι.

*Διαβάστε εδώ: Γκάζι: ''Καμία δικαίωση όταν έχω δύο παιδιά με σφαίρες στο νοσοκομείο'' - Τι είπαν ο πατέρας και ο θείος των τραυματισμένων Κρητικών


«Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι πολύ καλά παιδιά»

Στα Μάλια, γείτονες και όσοι γνωρίζουν τους τρεις άνδρες βρίσκονται σε σοκ, αδυνατώντας να πιστέψουν πώς από τη μία στιγμή στην άλλη, «τα δικά τους παιδιά», όπως τα λένε, κατέληξαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ καλά παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί. Πρέπει να “καθαρίσει” όλο αυτό το κύκλωμα που τρομοκρατεί ανθρώπους και τόσο εύκολα παίρνει ανθρώπινες ζωές», λέει γείτονας που γνωρίζει τους τρεις Μαλιώτες.

Υπάλληλος καταστήματος που εργάζεται στη γειτονιά των τριών ανδρών, ανέφερε πως ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία των Μαλίων, παρόμοιο περιστατικό.

«Έχουμε σοκαριστεί. Ήταν δικά μας παιδιά. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην κοινωνία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.


«Έχουμε τεράστια στεναχώρια, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει γίνει. Χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, τρία παιδιά να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, γιατί μιλάμε για καλά παιδιά που τα ξέρουμε, που δουλεύουν, που δεν έχουν προκαλέσει, που δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα στην τοπική κοινωνία», επισημαίνει μια άλλη μια γυναίκα, που γνωρίζει του τρεις νεαρούς Μαλιώτες.

*Πηγή: creta24.gr