Ο πρόεδρος αγροτών Βοιωτίας, κος Γιάννης Βάγγος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες θα βοηθήσει στην αγροτική παραγωγή, είπε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι ήδη εδώ απλά από το να τους δίνεις μαύρα τα χρήματα τους δίνεις ένα εργόσημο, οκ απλά είναι πολύ λίγοι για να συνεχίσουμε την παραγωγή στη χώρα. Θέλουμε και άλλους.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: "Πέρασε" με 262 "ναι" η τροπολογία για τους μετανάστες - Τι προβλέπει, οι προϋποθέσεις για άδεια παραμονής


Και πρόσθεσε: «Δεν είναι το πρόβλημά μας αυτοί που παίρνουν τα χαρτιά, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε χέρια, δεν έρχεται κανένας στο χωράφι μα κανένας. Και οι Αλβανοί δεύτερης γενιάς κοιτάνε να φύγουν να πάνε στην Γερμανία, στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού. Εμείς εδώ από συλλογή ελιάς, από συλλογή ζωοτροφών όπως είναι τα τριφύλλια από το οτιδήποτε αν θέλεις να έχεις μια παραγωγή στη χώρα πρέπει να έχεις χέρια. Ξέρετε τι είναι να κάνεις ένα χρόνο όλα τα έξοδα από ενοίκια, από πετρέλαια, από ενέργεια και να μην έχεις χέρια να τα μαζέψεις!

Ο πρόεδρος αγροτών Βοιωτίας τόνισε πως «το θέμα είναι ότι θέλουμε χέρια, χέρια εργατικά. Καλά είναι τα χέρια μέσα σε ένα δωμάτιο σε έναν υπολογιστή μπροστά αλλά τη χειρονακτική εργασία ποιος θα την κάνει;

Θέλουμε κι άλλο κόσμο αλλά εμείς μαλώνουμε χωρίς τον ξενοδόχο, μας καλέσανε στις 10 του μήνα και μας είπαν ότι οι αιτήσεις του ’19 για συγγενείς ανθρώπων που έχουμε τώρα, να φέρει κάποιος τον αδελφό του, πρέπει πάλι να κάνουμε αίτηση γιατί δεν προλάβανε αυτά τα πέντε χρόνια να τις δούνε!»