Με τον «πυρετό» κινητοποιήσεων να συνεχίζει να «καίει» τους αγρότες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να εμφανιστούν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, όπως είχε συμβεί το 2017. Αυτό είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 Fm, στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο. Πρόσθεσε, δε, πως οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους και παράλληλα περιμένουν να ακούσουν τις αυριανές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή, λέγοντας πως «περιμένουμε λύσεις στα προβλήματα που του έχουμε αποστείλει».

*Διαβάστε ακόμα: No farmer, no food: Συμβολική κατάληψη αγροτών στη ΔΕΘ (Εικόνες και βίντεο)

Ειδικότερα, ο κ. Αλειφτήρας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι πέρα από την ενίσχυση της πρώτης αρωγής και τη ρύθμιση με τη ΔΕΗ στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που είχε εξαγγελθεί ούτως ή άλλως από τις 10 Νοεμβρίου. Περιμένουμε τις αυριανές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Εμείς είμαστε σε φάση που τα υπάρχοντα μπλόκα ενισχύονται, μέρα με τη μέρα βγαίνουν καινούργια μπλόκα, ακούω ότι θα στηθεί μπλόκο στην Αταλάντη και στη Θήβα. Εμείς συνεχίζουμε, δεν μας αρκεί πλέον η κατανόηση του πρωθυπουργού, εμείς θέλουμε λύσεις στα προβλήματα που του έχουμε αποστείλει και τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κ. Μητσοτάκης.

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Θα κορυφώσουμε τις ενέργειές μας το Σάββατο στην Agrotica στις 12 το μεσημέρι με το μεγάλο συλλαλητήριο στη βόρεια είσοδο της ΔΕΘ. Περιμένουμε αγρότες απ' όλη την Ελλάδα να έρθουν στη Θεσσαλονίκη ώστε με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για να δώσει λύσεις.

Ερωτηθείς αν θα κλείσουν τους δρόμους στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Έχουμε στείλει στον πρωθυπουργό τα αιτήματα, του ζητήσαμε να καθίσουμε στο τραπέζι γιατί είμαστε υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν θα πάμε στο Μέγαρο Μαξίμου για να βγάλουμε φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό, του έχουμε ζητήσει ότι όταν έχει απαντήσεις στα ζητήματα που έχουμε στείλει να μας καλέσει. Φυσικά εμείς καθόμαστε στον δρόμο, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες κάθε μέρα κατάληψης της εθνικής οδού για μικρό χρονικό διάστημα της τάξεως της μιας ώρας, αυτό μέρα με τη μέρα όσο η κυβέρνηση δεν απαντάει θα κλείνει η εθνική οδός ταυτόχρονα σε πολλά σημεία και μη σας φανεί καθόλου περίεργο αν συνεχίσει η κυβέρνηση να εκπέμπει αυτόν τον αρνητισμό και να μη δίνει λύσεις, να δείτε ημέρες του ’17, δηλαδή τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.