Συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (16/12/2023), τρεις άνδρες ηλικίας 34, 36 και 41 ετών, οι οποίοι έκλεψαν το κινητό ενός 19χρονου στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια αυτός τους κυνήγησε μέχρι το Ζεφύρι, όπου και τον πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εντόπισαν και συνέλαβαν τους 3 δράστες στο Ζεφύρι, μετά το περιστατικό στο Μοναστηράκι.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ποινική δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση στον νοσηλευτή – ‘’Όσα δηλώθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα’’, λέει ο ίδιος

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Πυροβόλησαν τον 19χρονο στο Ζεφύρι οι τρεις συλληφθέντες που έκλεψαν το κινητό του στο Μοναστηράκι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι άνδρες έκλεψαν το κινητό 19χρονου με χρήση σωματική βίας και διέφυγαν.

Αργότερα στην περιοχή του Ζεφυρίου, ο 41χρονος δράστης, ο οποίος ήταν μέσα σε αυτοκίνητο με συνεπιβάτες τον 36χρονο και τον 34χρονο, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το 19χρονο θύμα και το συγγενικό του πρόσωπο, οι οποίοι τους κυνηγούσαν με άλλο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν στο σημείο, εντόπισαν το επίμαχο όχημα και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, το οποίο ανέλαβε την προανακριτική εξέταση. Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

12 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

μαχαίρι και

θήκη κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών