Πέθανε σε ηλικία 104 ετών η γιαγιά Σταυρούλα από την Πηνειάδα Τρικάλων, η οποία έγινε γνωστή στο κοινό, όταν μίλησε στο Open για την κακοκαιρία Daniel και τις πλημμύρες που χτύπησαν το χωριό της τον Σεπτέμβριο.

Η γιαγιά Σταυρούλα, είχε μιλήσει για την κατάσταση που επικρατούσε στον κάμπο, τις δύσκολες μέρες μετά την θεομηνία και τις πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές. «Είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Άπλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε. Αυτά να τα ακούσουν αυτοί που κυβερνούν. Να ανοίξουν τα αφτιά τους και να τα ακούσουν αλλιώς αποφεύγουν. Ο κόσμος να ανοίξει τα αφτιά και τα μάτια του και να μην τους ξαναψηφίσει καθόλου. Όχι μόνο αυτούς, όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν», είχε πει τότε.

"Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται"


«Ποια έργα καλέ; Αν στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει πού θα δοθούν τα χρήματα. Αυτά τα λεφτά πρέπει να πάνε στον κόσμο που υποφέρει χωρίς νερό, χωρίς τροφή και περιμένουμε τα αεροπλάνα να μας φέρουν τροφή να φάμε», συνέχισε η ηλικιωμένη γυναίκα.

«Το βλέπετε βρε παιδιά, τι να σας πω; Ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να πλημμύριζε ο κάμπος αλλά αυτό το κακό το είδατε, το βλέπετε και μη ρωτάτε καθόλου.

Καήκαμε, πνιγήκαμε τι άλλο θέλετε; Κι αν η Θεσσαλία χάθηκε θα χαθεί όλη η Ελλάδα. Γιατί η Θεσσαλία είναι ο κορμός, από εκεί θρέφεται ολόκληρη η Ελλάδα. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται», είπε επίσης η κα. Σταυρούλα.

Η γιαγιά από την Θεσσαλία, τις προηγούμενες μέρες έσπασε το πόδι της και παρόλο που πήγε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε, δεν τα κατάφερε. Η γιαγιά Σταυρούλα πέθανε πλήρης ημερών.