Ο ιδιοκτήτης ενός από τα αυτοκίνητα που έκλεψαν οι δράστες που συμμετείχαν στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας 29χρονος αστυνομικός, δηλώνει στο Mega: «Παρακολουθούν τα αυτοκίνητα, έρχονται τη νύχτα και τα αρπάζουν».

Ασπρόπυργος - Ιδιοκτήτης οχήματος: "Ρομά παρακολουθούν τα αυτοκίνητα, έρχονται τη νύχτα και τα αρπάζουν"


Εξιστορώντας πώς ανακάλυψε ότι του έκλεψαν το ΙΧ του και πώς έμαθε από τις Αρχές ότι ενεπλάκη στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, λέει: «Εμείς σηκωθήκαμε το πρωί, έλειπε το αυτοκίνητο, 08:00 η ώρα. Το μακελειό είχε γίνει. Μέχρι να ειδοποιήσουμε την Ασφάλεια, ήρθαν από τον Πειραιά και μας είπαν ότι είναι μπλεγμένο μέσα σε μια καταδίωξη. Είναι το άσπρο (αυτοκίνητο) που προπορευόταν. Ήταν σταχτί σχεδόν, προς το άσπρο. Δεν το πρόλαβαν και δεν ξέρουμε πού είναι τώρα. Απόψε πιάσανε έναν, αν μαρτυρήσει, καλώς, αν δεν, δεν πειράζει», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στο LIVE NEWS.

«Είναι και παλιό το αυτοκίνητο. Χάθηκε ένα παιδί, είμαστε άνθρωποι του λαού… αγαπάμε τους αστυνομικούς. Τα συλλυπητήριά μας στο παλικάρι που χάθηκε», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης στην εκπομπή.

«Αυτοί οι Ρομά, ήρθαν τώρα, κατοικήσαν εδώ, βλέπω πολλούς μελαχρινούς. Μαζεύουν παλιοπράγματα, παρακολουθούν τα αυτοκίνητα, έρχονται τη νύχτα και τα αρπάζουν. Όλα, μας είπε η ασφάλεια, ήταν τα ίδια αυτοκίνητα. Τέσσερα ίδια αυτοκίνητα», κατέληξε ο ιδιοκτήτης του ενός από τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Oλοένα και αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων

Οι κλοπές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς μόνο για το 2023, τα κλεμμένα αυτοκίνητα υπολογίζονται σε περίπου 19.000.

Σύμφωνα, μάλιστα, με επίσημα στοιχεία, κάθε μέρα στην Ελλάδα κλέβονται 52 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 30 είναι στην Αττική.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε χρησιμοποιούνται για άλλες παράνομες δραστηριότητες είτε αποσυναρμολογούνται και δίνονται για ανταλλακτικά σε μάντρες.

Το ενδεικτικό "τιμολόγιο" είναι το εξής:

-Ένα σασμάν αγοράζεται από 300 ευρώ στην τιμή των 50 ευρώ,
-Ένα ολόκληρο αυτοκίνητο αγοράζεται 1.500 €.

Σημειώνεται ότι οι δράστες τροχίζουν τους σειριακούς αριθμούς των ανταλλακτικών για να μην εντοπίζονται.