Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι δύο Ρομά, 17 και 20 ετών, που συνελήφθησαν για εμπλοκή στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, στην Αθηνών-Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πατρινού αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, Χρήστου Κουρουνιώτη, και τον σοβαρό τραυματισμό του συνεπιβάτη του.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 20χρονος Ρομά - Σε δύο αιματηρές καταδιώξεις συμμετείχε ο 17χρονος

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, είναι η σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων. Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία για τους δύο συνεργούς τους που διέφυγαν της σύλληψης.

Ο 20χρονος είναι ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος που πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και συνελήφθη επί τόπου, μετά το τραγικό συμβάν. Ο 17χρονος -ξάδελφός του- εντοπίστηκε μια ημέρα μετά από αστυνομικούς, προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψη του. Σημειώνεται πως ο ανήλικος έχει απασχολήσει τις Αρχές, καθώς φέρεται πως συμμετείχε στην καταδίωξη του Περάματος το 2022, με θύμα ομόφυλό του από πυρά αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα: Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Ο 17χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή