Στις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την σύλληψη του 17χρονου ρομά, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο συνοδηγός στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας 20χρονος Ρομά, ενώ επτά αστυνομικοί είναι σε διαθεσιμότητα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, οι οικογένειες των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού τους οργάνου μού ζήτησαν να τους υπερασπιστώ, όταν ενώπιον της 4ης Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιώς αντιμετώπισαν τόσο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, γιατί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν προς το μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 20χρονος ΡΟΜΑ, την ώρα που αυτός με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο  χτυπούσε τους μοτοσικλετιστές με κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους, έχοντας σκοπό να διαφύγει, αφού τον εγκλώβισαν στο Πέραμα, όσο και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διότι στο κλεμμένο αυτοκίνητο επέβαινε ένας 17χρονος ΡΟΜΑ ως συνοδηγός και ο Εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη εκτίμησε ότι κινδύνευσε η δική του ζωή. 

Διαβάστε επίσης: 
Ολυμπιακός: Επίσημο! Ο Αλέξης Κούγιας νέος αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ

Οι αστυνομικοί έμειναν ελεύθεροι, αλλά από τότε βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με ό,τι σημαίνει αυτό για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, ενώ ο συνοδηγός που επέβαινε στο κλεμμένο αυτοκίνητο, κυκλοφορούσε μέχρι χτες ελεύθερος.

Προχθές επανελήφθη το ίδιο ακριβώς σκηνικό, όταν μια εγκληματική ομάδα τεσσάρων ΡΟΜΑ εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να βρίσκεται μέσα σε κλεμμένα αυτοκίνητα και να κινείται  προς την περιοχή του Ασπρόπυργου.

Οι αστυνομικοί, όπως είχαν καθήκον, τους κατεδίωξαν και κατάφεραν σε πρώτη φάση να συλλάβουν τον έναν εξ αυτών, διότι το κλεμμένο αυτοκίνητό του συγκρούσθηκε με το κλεμμένο όχημα που οδηγούσε συνεργός του, και ακολούθως προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του έτερου οχήματος διέφυγε.

Ακολούθως, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του έτερου αυτοκινήτου που ομοίως παραβίαζε ερυθρούς βηματοδότες και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με υπερβολική ταχύτητα, για να καταφύγει στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στον Ασπρόπυργο, και «ω του θαύματος» για τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είναι σε διαθεσιμότητα, ο δεύτερος συλληφθείς ήταν ο συνεπιβάτης του 20χρονου που είχε χάσει τη ζωή του στον Πέραμα.

Κατά την προανάκριση απεδείχθη εκείνο το βράδυ ότι αυτή η συμμορία των 4 εγκληματικών ΡΟΜΑ είχε κλέψει άλλα 3 αυτοκίνητα, τα οποία διατίθενται απ’ τους ΡΟΜΑ σε εγκληματικές συμμορίες, για να κάνουν ληστείες και εκατοντάδες κλοπές, χωρίς να εντοπίζονται.

Μετά από αυτή τη σύλληψη του συγκεκριμένου κακοποιού είμαι περίεργος ν’ ακούσω τι θα πουν σήμερα στις γνωστές μεσημεριανές εκπομπές οι γνωστοί δικαστές – παρουσιαστές και οι γνωστοί δικηγόροι που εμφανίζονταν τότε.     

Όλοι οι ανωτέρω, εμφανιζόμενοι καθημερινά σε αυτές τις εκπομπές, μη σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των επτά αστυνομικών κατηγορουμένων, αμφισβητούσαν την ακραία επικινδυνότητα των δύο νεαρών ΡΟΜΑ (του 20χρονου οδηγού και του 17χρονου συνοδηγού), παρουσιάζοντας τους τότε σαν δύο τίμιους ανυπεράσπιστους πολίτες, των οποίων το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει, πυροβόλησαν χωρίς κανένα σοβαρό λόγο οι επτά αστυνομικοί, για να σώσουν τις ζωές τους, ενώ οι νεαροί αυτοί προσπάθησαν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς, επιτιθέμενοι εναντίον των 4 μηχανών που οδηγούσαν, τις οποίες μάλιστα ανέτρεψαν, και προσπάθησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς που ήταν πεσμένοι στο έδαφος.

 Αθήνα, 20/12/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»