«Βόμβες» για την υπόθεση του θανάτου του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ έριξε ο δικηγόρος του ένστολου, Αλέξης Κούγιας.

Σε βραδινή του παρέμβαση στο One Channel, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως, διαβάζοντας τη δικογραφία, ο 17χρονος δεν ήταν Ρομά και εξέφρασε την απορία του γιατί βγαίνουν ομάδες Ρομά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατό του. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας, που δεν το έχει ήδη διευκρινίσει με ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κούγιας είπε πως το βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και δείχνει την καταδίωξη του 17χρονου είναι μονταρισμένο, λέγοντας πως είναι διπλάσιας χρονικής διάρκειας και δείχνει και τη «συγκλονιστική αντίδραση του αστυνομικού», που, όπως είπε, φανερώνει ότι «δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί».

Ο κ. Κούγιας συνέχισε λέγοντας πως μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ο αδερφός του θύματος και δύο ακόμα κορίτσια, οι οποίοι επίσης δεν ήταν Ρομά. Επίσης, επικαλούμενος την κατάθεση του αδερφού του 17χρονου, ο Κούγιας δήλωσε πως το θύμα ακούμπησε το όπλο του αστυνομικού.

Τι κατέθεσε ο αδερφός του 17χρονου

Ο αδερφός του 17χρονου που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά το βράδυ του Σαββάτου περιέγραψε στην κατάθεσή του στις Αρχές τα όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν από τον θανάσιμο πυροβολισμό.

«Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδερφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδερφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά ''κατέβα κάτω''. Ο αδερφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και, μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια, ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά. Έπεσε στον δρόμο γεμάτος αίματα», είπε.

Σε άλλη κατάθεση, αστυνομικός της ΟΠΚΕ που συμμετείχε στην καταδίωξη περιγράφει: «...είδα τον Γ. να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα τον πυροβολισμό. Τότε εγώ βγήκα μπροστά στην πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος και είδα ότι κάποιος προσπάθησε να βγει από αυτήν, αλλά εγώ τον εμπόδισα κλείνοντας την πόρτα. Φτάνοντας δίπλα στον δρόμο είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι του και τον λαιμό του».

«Ο Γ. κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε. Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του Γ. ήταν στη θήκη της ζώνης του», αναφέρει ο αστυνομικός σε άλλο σημείο της κατάθεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τον αστυνομικό να κρατάει το όπλο στο χέρι, καθώς «κοίταζα τις άλλες πόρτες του οχήματος, μήπως ανοίξουν και βγει κάποιος έξω».

Διαβάστε ακόμα: Βοιωτία: Νέα στοιχεία για τη θανάσιμη καταδίωξη του 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι (Βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντο με την καταδίωξη

Ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού στο Λεοντάρι Βοιωτίας, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των Αρχών, έχει καταγράψει ηχητικά την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης και εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ανήλικου Ρομά.

Το αυτοκίνητο με τους ανηλίκους περνάει με μεγάλη ταχύτητα από τον στενό δρόμο μπροστά από την κάμερα ασφαλείας, κοντά στην πλατεία του χωριού. Ακολουθεί ακριβώς από πίσω το περιπολικό της Αστυνομίας. Μόλις το όχημα στρίβει σε «τυφλό» σημείο, εγκλωβίζεται και ακούγονται κορναρίσματα. Ώρα 00:34:40. Η κάμερα καταγράφει τον ήχο από το χτύπημα στο τζάμι του οδηγού από τον αστυνομικό. Ώρα 00:34:45. Πέντε δευτερόλεπτα μετά το προειδοποιητικό χτύπημα στο τζάμι ακούγεται ο μοιραίος πυροβολισμός.

«Πίσω, πίσω... Σταμάτα, ρε… Σταμάτα, ρε», ακούγονται να φωνάζουν οι εμπλεκόμενοι στην καταδίωξη τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό. Αμέσως μετά, ουρλιαχτά, φωνές και λυγμοί. «Γιατί, Θεέ μου; Τι έκανα; Τι έκανα;», ξεσπάει ο αστυνομικός βλέποντας μπροστά του αιμόφυρτο τον ανήλικο. «Γιατί το κάνατε; 17 χρονών; Ένα ασθενοφόρο! Αδερφέ μου, γιατί, αδερφέ μου; Δεν σε σώζει τίποτα πια... Ένα ασθενοφόρο γρήγορα, ρε παιδιά», αναρωτιέται ο αδερφός του θύματος, που βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού.