Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα μπορούν πλέον οι τουρίστες με ‘’φουσκωμένα’’ πορτοφόλια να απολαμβάνουν ιδιωτικές ξεναγήσεις. Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής, του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία προβλέπει και αυξήσεις στα εισιτήρια  αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όλης της χώρας φέρνει αυξήσεις στα εισιτήρια, ανάλογα με την επισκεψιμότητα ή τη σημασία τους για την κάθε περιοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του star.

Το εισιτήριο για την Ακρόπολη τη χειμερινή περίοδο κοστίζει 10 ευρώ, ενώ την καλοκαιρινή 20 ευρώ. Από την άνοιξη του 2025 θα ανέβει στα 30 ευρώ και θα ισχύει για όλο τον χρόνο!

Ακρόπολη: Πριβέ ξεναγήσεις στον Ιερό Βράχο για τουρίστες με ‘’φουσκωμένα’’ πορτοφόλια

Από την 1η Απριλίου, παρέες τουριστών 4 ή 5 ατόμων, για ένα... δίωρο, 7.00 με 9.00 το πρωί ή 20.00 με 22.00 το βράδυ, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Πριβέ επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ειδικό ξεναγό και αναμνηστικά δώρα... φεύγοντας!  Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει «γερό» πορτοφόλι, αφού το αντίτιμο της vip ξενάγησης θα φτάνει έως 5.000 ευρώ, ανά ομάδα.   

Καταργείται το ενιαίο εισιτήριο για περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Επίσης, απο την άνοιξη του 2025, θα καταργηθούν και τα ενιαία εισιτήρια, με παραπάνω του ενός αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων, πλην της Aρχαίας Ολυμπίας των Δελφών των Μυκηνών και των Αιγών.