«Βούλιαξε και σήμερα η Ακρόπολη, αφού τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου να περιμένουν υπομονετικά για να ανέβουν στον Παρθενώνα χωρίς να τους πτοεί η αυξημένη θερμοκρασία και η ζέστη.

Ομογενείς έφεραν τους φίλους τους για να επισκεφτούν το ιστορικό μνημείο. «Ήρθαμε από την Αμερική, το New Jersey, έχουμε φέρει κάτι φίλους που είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα και τους φέραμε να δούνε την Ακρόπολη».

Χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στο λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. «Είναι πολύ όμορφα, μπορείς να περπατήσεις στην πόλη και να δεις όλα τα μνημεία».

Διαδικτυακή απάτη για την Ακρόπολη

Την ώρα που χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την πρωτεύουσα για να δουν από κοντά την Ακρόπολη, διάφοροι επιτήδειοι σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν.

Τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργήσει δεκάδες ψεύτικες διαφημίσεις στο διαδίκτυο που υπόσχονται στους επισκέπτες γρήγορη είσοδο χωρίς να περιμένουν στην ουρά. «Οι διαφημίσεις ‘skip the lines’ είναι απάτη, δεν είναι αληθινές. Είναι απίστευτο, τις είδα και δεν ήξερα ποια είναι αληθινή και ποια όχι γι’ αυτό ήρθα και αγόρασα εδώ από το ταμείο», λένε οι επισκέπτες.

Με ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που να συνοδεύεται από οποιονδήποτε τρόπο παράκαμψης της σειράς αναμονής. «Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του λόφου και της φύσης του μνημείου».

Η Ακρόπολη αναμένεται να δεχτεί ρεκόρ επισκεπτών και το φετινό καλοκαίρι.