Το πως είναι να ζει σε ακραίες καιρικές συνθήκες στην Αλάσκα, περιέγραψε η Αθήνα Κρικέλη, η οποία μίλησε στην εκπομπή ‘’Ελένη’’ στο MEGA.

Η Αθηνά Κρικέλη για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ ταξίδεψε έως την Αλάσκα και περιγράφει πως είναι να ζει σε ακραίες καιρικές συνθήκες από τους -28 βαθμούς Κελσίου έως και τους -62 βαθμούς, για τις μετακινήσεις με το αεροπλάνο, αλλά και για τις συνήθειες των Εσκιμώων.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία - Έντρομοι οι κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ: Φοβόμαστε ότι η λάβα θα εξαφανίσει την περιοχή (Εικόνες & Βίντεο)

Αλάσκα: Εκεί που ο ήλιος ξημερώνει στις 11 παρά και νυχτώνει στις 14:30

Για την ζωή στην Αλάσκα ανέφερε: ‘’Στην Αλάσκα κάνω πολλά πράγματα, σε αυτό το ταξίδι όμως κάνω γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ. Είναι δύσκολο να ζει κάποιος στην Αλάσκα γιατί εδώ συναντάει κάποιος τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο ήλιος ξημερώνει στις 11 πάρα το πρωί και δύει στις δυόμιση. Τους άλλους 6 μήνες έχει νύχτα 2 με 3 ώρες και όλο το υπόλοιπο είναι μέρα. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα και δρόμοι, ο περισσότερος κόσμος μετακινείται με το αεροπλάνο’’.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Αυτοί είναι πιο “ευτυχισμένοι” λαοί της Ευρώπης - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ενώ σχετικά με την καθημερινότητά της περιέγραψε: ‘’Οι καιρικές συνθήκες είναι πολικές, είναι μέρες που είμαι στους -28 έχω ζήσει όμως και στους -62. Είναι αρκετά κλειστή κοινωνία, υπάρχουν πολλοί ιθαγενείς και Εσκιμώοι. Είναι δυσκίνητοι και στο βγουν και στο να πάνε για έλκηθρο ή snowmobil.Όταν πρωτοπήγα στην Αλάσκα μπροστά στα αυτοκίνητα κρεμόταν ένα καλώδιο και μετά κατάλαβα ότι το συνδέουν στα parking για να παραμένει ζεστό το όχημα’’.