Ένα τηλεφώνημα φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για να σκοτώσει ο 16χρονος τον ίδιο του τον πατέρα στα Καλύβια με 20 μαχαιριές, το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου.

Ήδη, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους δύο κουζινομάχαιρα, με τα οποία ο 16χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του, καταφέρνοντάς του 20 μαχαιριές.

Όπως κατέθεσε, η πράξη του οφείλεται στην κακοποίηση που είχε δεχθεί από τον πατέρα του, τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του και ο αδερφός του επί σειρά ετών.

Ο 16χρονος ανέφερε ότι βρισκόταν «εν βρασμώ».

*Διαβάστε εδώ: Πατροκτονία στα Καλύβια: Ο 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του με 20 μαχαιριές - "Μας κακοποιούσε εδώ και χρόνια"


Στο τηλεφώνημα ο πατέρας έβριζε τον γιο του και την πρώην σύντροφό του

Ο δράστης, αλλά και η μητέρα του, η οποία είχε χωρίσει με το θύμα, κατέθεσαν ότι ο 71χρονος ήταν βίαιος απέναντί τους.

Λίγο πριν την αιματηρή επίθεση, ένα τηλεφώνημα που έγινε από τον πατέρα στον γιο φαίνεται ότι έγινε η αφορμή για το έγκλημα που ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πατέρας φέρεται να έβριζε τον μεγαλύτερο γιο του και την πρώην σύντροφό του, μητέρα των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με το MEGA, από πέρυσι η μητέρα του 16χρονου είχε φύγει από το σπίτι τους και έμενε σε άλλο σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους, που σήμερα είναι 19 ετών, ενώ ο 16χρονος έμενε ακόμη με τον πατέρα του.

Ο ανήλικος έστησε ενέδρα στον 71χρονο, τον αιφνιδίασε και τον μαχαίρωσε. Ο άνδρας κάποια στιγμή στη διάρκεια της επίθεσης και αφού είχε δεχθεί δεκάδες μαχαιριές από τον γιο του, μπόρεσε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει αιμόφυρτος.

Στην πυλωτή της πολυκατοικίας σωριάστηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στον 16χρονο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.


Αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε στο MEGA: «Το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες».

«Υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, σημειώνει: «Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε».

Για την ποινική μεταχείριση του δράστη λέει: «Είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει».

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το θύμα τους κακοποιούσε, τότε ο 16χρονος μπορεί να λάβει ελαφρυντικά. «Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν».