Ο Βασίλης Καρράς χθες (24/12) παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη στη χώρα, αλλά αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη στη λαϊκή μουσική με την Ελλάδα να ετομάζεται να τον αποχαιρετήσει αρχής γενομένης από την Τρίτη οπότε και η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνει την Τετάρτη στο χωριό του μεγάλου τραγουδιστή, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Βασίλης Καρράς: Ποιος θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο στην τελετή - Η επιθυμία της οικογένειας

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Η ταφή και η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 12:00 στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».



Συγχωριανοί του μιλούν για εκείνον και "λυγίζουν"

Oι συγχωριανοί του Βασίλη Καρρά στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα θυμούνται για πάντα, τον χαμογελαστό Βασίλη, που κάθε φορά ρωτούσε ποιες είναι οι ανάγκες του χωριού και τις ικανοποιούσε με τις δωρεές του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Πάρα πολύ τον αγαπούσε ο κόσμος, ψυχούλα, ψυχούλα» λέει ένας συγχωριανός του ενώ μια άλλη γυναίκα δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Για εμάς ο Βασίλης ήταν πρώτα από όλα συγχωριανός. Θα ήμασταν μαζί σήμερα, εδώ ήταν συνέχεια. Έχω πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και μου έλεγαν ότι έκανε αγαθοεργίες. Μου έλεγαν με ονοματεπώνυμο και εμείς δεν είχαμε ιδέα. Ξέρω ότι βοηθούσε κυρίως παιδιά. Έστελνε κόσμο μέσα στα νοσοκομεία και τους έδινε χρήματα για να συμπαρασταθούν στα παιδάκια τους».


Θεσσαλονίκη: Τα μαγαζιά εστίασης θα παίζουν τρεις μέρες μόνο Βασίλη Καρρά 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά" αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: "Καλό ταξίδι 'Αρχοντα".

“Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: "Λάβαμε αυτήν την απόφαση 'τιμής ένεκεν'. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του".

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατόρων για τον Βασίλη Καρρά

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !»

Βασίλης Καρράς: Έτσι του είπαν "αντίο" οι μεγάλες πίστες


Το "αντίο" στον Βασίλη Καρρά από τις μεγάλες πίστες Η είδηση του θάνατου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και η χθεσινή βραδιά στα περισσότερα νυχτερινά κέντρα της χώρας ήταν αφιερωμένη στον Βασίλη Καρρά.

Οι καλλιτέχνες έσπευσαν να αναφερθούν στον «άρχοντα» κατά την διάρκεια των εμφανίσεων τους στα νυχτερινά μαγαζιά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Αντώνης Ρέμος για τον Βασίλη Καρρά

«Ο Βασίλης μας, εδώ ήταν η τελευταία φορά που τραγούδησε. Εδώ μέσα σε αυτό τον χώρο. Έτσι λοιπόν, με αγάπη, στην καρδιά μας, ας του αφιερώσουμε κάποια τραγούδια του για να φτάσει η ψυχούλα του πάνω ψηλά και να πετάξει. Και να πάει να βρει τον Παντελή και όλους αυτούς τους φίλους μας που είναι ψηλά. Πάντα θα τον θυμόμαστε και πάντα θα τον τραγουδάμε γιατί μπορεί οι άνθρωποι να πεθαίνουν, αλλά οι ψυχές τους παραμένουν ζωντανές όταν τους θυμόμαστε. Βασίλη εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» είπε ο Αντώνης Ρέμος.

@steve.toumpas Αντιο Αρχοντα Βασιλη Καρρα..! #fyp #fy #tiktokgreece #foryoupage #viral #greece #aremovic #antonisremos ♬ πρωτότυπος ήχος - Steve.89_

Νίκος Οικονομόπουλος 

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα βραδιά για μας στον καλλιτεχνικό κόσμο. Θέλω να αφιερώσω τη βραδιά στον Βασίλη Καρρά που έφυγε από τη ζωή, έναν σπουδαίο τραγουδιστή, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Θα τον θυμόμαστε με τα τραγούδια του και με την καλή του ψυχή. Για την ανθρώπινη πλευρά του που οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουμε χάσει. Απόψε η βραδιά ξεκινάει με το καλησπέρα και καλή βραδιά!» είπε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

@nikosoikonomopoulosfm ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ 🤍🤍 #karras #mpesfy #fypシ #oikonomopoulos #nikosoikonomopoulos #greecetiktok #rip #gr #greektiktok ♬ original sound - Oikonomopoulos FM

Η Πάολα αποχαιρέτισε τον Βασίλη Καρρά 

Η Παόλα εμφανίστηκε με την εικόνα του Βασίλη Καρρά σε video wall και ερμήνευσε το «Απ΄ το Βορρά μέχρι το Νότο», με τον κόσμο να αποθεώνει.

@_paola_fwka #paola #καρραααςρεεε😎 #rip #viral #fyp #καρρααας #paolafoka🌹 #fever #παολαφωκα #παολα #απτοβορα ♬ πρωτότυπος ήχος - Paolafoka

Κωνσταντίνος Αργυρός

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός βγαίνοντας σε πίστα της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον μαέστρο να αλλάξει νότα και ερμήνευσε το «Νύχτα ξελογιάστρα» με το κοινό του να σιγοτραγουδάει μαζί του. «Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Να είναι καλά εκεί που είναι. Ήταν επιρροή και για μένα αλλά και όλη την Ελλάδα», ήταν τα λόγια με τα οποία τον αποχαιρέτησε, συνεχίζοντας να ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες του.

@mynameism.a.r.i.a Τώρα χαμηλώστε τα φώτα..🕊 #rip24_12_2023 #karras_vasilis🎤 #karras_vasilis #karras #argyros #argyroskonstantinos ♬ πρωτότυπος ήχος - Μαρία

Πέτρος Ιακωβίδης – Λένα Ζευγαρά

Στη Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Λένα Ζευγαρά έπαιξαν στο video wall το «Νύχτα ξελογιάστρα» από ζωντανή εμφάνιση του Βασίλη Καρρά με τον κόσμο να τον ακολουθεί…

@giorgosparaskevas Τιμή στον μεγάλο Βασίλη Καρρά στο Clubvogue της Θεσσαλονίκης με τον Πέτρο Ιακωβίδη και την Λένα Ζευγαρά…🙏🏻🙏🏻🙏🏻 @Petros Iakovidis @Lena Zevgara_Official @VOGUE CLUB #vasiliskarras #rip #club #vogue #petrosiakovidis #lenazevgara #skg #thessaloniki ♬ πρωτότυπος ήχος - Giorgos Paraskevas

Νατάσα Θεοδωρίδου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου είπε δυο λόγια για τον Βασίλη Καρρά και μετά τραγούδησε για εκείνον, το «Νύχτα Ξελογιάστρα» με τους θαμώνες να την καταχειροκροτούν.

@natasa.theodoridoufans Η Νατάσα Θεοδωρίδου αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά🕊️ @Natasa Theodoridou #natasatheodoridou #theodoridou #fy #fyp #foryou #fypシ #bouzoukia #voiceeffects #viral #aktipireos #vasiliskarras ♬ πρωτότυπος ήχος - Natasa Theodoridou Fan's

Γιώργος Τσαλίκης – Χρήστος Μενιδιάτης

Με τη σειρά τους, ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησαν από την πίστα για τον Βασίλη Καρρά και του αφιέρωσαν τη «βραδιά της αγάπης», όπως είπαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: