Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και έντονης συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την γενέτειρα του σπουδαίου τραγουδιστή.

Στο μικρό χωριό του Παγγαίου, που ευεργετήθηκε πολλές φορές από τον αγαπημένο τραγουδιστή και οι μόνιμοι κάτοικοί του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί. Χιλιάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που αγάπησαν τόσο πολύ για την απλότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.

Από τις στιγμές που συγκλόνισαν ήταν ο επικήδειος του στενού φίλου του Βασίλη Καρρά και δημάρχου Παγγαίου, Φιλίππου Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι ο Βασίλης Καρράς έδινε συνεχώς χρήματα για να γίνονται έργα στο Κοκκινοχώρι, ενώ γενικότερα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους, ακόμα και αν δεν τους γνώριζε προσωπικά.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε για τον αγαπημένο καλλιτέχνη πως «από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, να σε αγαπάμε βρήκες τον τρόπο», παραφράζοντας ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Βασίλη Καρρά.

Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.

Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιόδωρος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.

Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μέγεθος.

Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το “καλησπέρα και καλή βραδιά” Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».

Εκείνη την ώρα ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με τη συγκίνηση στα πρόσωπα όλων να είναι φανερή.