Ένας σκύλος, ράτσας λαμπραντόρ, έφυγε από τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του στην Πάτρα και επιτέθηκε σε ένα γατάκι πέντε μηνών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ο θανάτος του.

Στην έγγραφη καταγγελία του ιδιοκτήτη της γάτας, σύμφωνα με το pelop.gr, μετά το θλιβερό περιστατικό την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η συνεχής «καθήλωση» του σκύλου ράτσας λαμπραντόρ, καθώς ο γείτονας του τον έχει μονίμως δεμένο στην πυλωτή του σπιτιού του με αλυσίδα μήκους 1.5 μέτρου, έχει ως αποτέλεσμα το ζώο ν’ εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα τη θανάτωση του δικού του ζώου.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν μεσημέρι 20 Δεκεμβρίου, όταν ο σκύλος «στη βόλτα για τις ανάγκες του, που είναι και η μοναδική στιγμή εντός της ημέρας που το σκυλί είναι εκτός αλυσίδας και κατά τον χρόνο επιστροφής στην οικία που είναι μόνιμα δεμένο, ξέφυγε από την επιτήρηση τη κόρης του ιδιοκτήτη, σε παρακείμενο όμορο αδόμητο οικόπεδο, που έπαιζε αμέριμνο το 5μηνών γατάκι μου, επιτέθηκε άγρια σε αυτό και του προκάλεσε θανάσιμο τραύμα από το οποίο απεβίωσε δύο ημέρες αργότερα σε κλινική μικρών ζώων, που άμεσα το είχα μεταφέρει για παροχή ιατρικής βοήθειας».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στην έγγραφη καταγγελία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές ο ιδιοκτήτης, παρά τις συνεχείς του εκκλήσεις προς την κοπέλα να «τιθασεύσει» τον σκύλο που επιτίθετο στο γατάκι του «αυτή από φόβο προς τον ίδιον της τον σκύλο -φανταστείτε την αγριότητα της επίθεσης του κακοποιημένου για σειρά ετών ζώου- δεν προέβη σε καμία ενέργεια αποτροπής ή περιορισμού του τραυματισμού του».

Η καταγγελία που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό της κακοποίησης του λαμπραντόρ, έχει κοινοποιηθεί και προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής υπηρεσίας Πατρών και τις φιλοζωικές οργανώσεις, Φιλοζωική Αχαΐας και Αχαΐκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των ζώων. Ο ιδιοκτήτης της γάτας καθιστά σαφές πως πέραν της έγγραφης καταγγελίας θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας ζώων.

Πηγή: pelop.gr