Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του 14χρονου, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα στην Άρτα.

Το νεαρό αγόρι υποβλήθηκε σε χειρουργείο για ανεύρυσμα εγκεφάλου, το οποίο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η μετεγχειρητική του πορεία είναι καλή. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. «Η νευροχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής αιμορραγίας του παιδιού κρίνεται επιτυχής. Μια ολόκληρη ομάδα γιατρών πήρε μέρος. Ήταν δύσκολη και λεπτή επέμβαση και διήρκησε πάνω από 8 ώρες, μέχρι τα ξημερώματα», ανέφεραν οι θεράποντες γιατροί.

Διαβάστε επίσης: Άρτα: Καλή η μετεγχειρητική κατάσταση του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα - Αισιοδοξία εκφράζουν οι θεράποντες γιατροί

Αν και βρίσκεται διασωληνωμένος, δεν αποκλείται τις επόμενες ώρες να ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης των φαρμάκων, προκειμένου οι γιατροί να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας όπου του έγινε αξονική και διαπιστώθηκε ότι έχει εγκεφαλική αιμορραγία. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε. Εκεί διασωληνώθηκε και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.