Την συγκρατημένη αισιοδοξία τους εκφράζουν πλέον οι θεράποντες γιατροί του 14χρονου, ο οποίος εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ έλεγε τα κάλαντα στην πόλη της Άρτας, και νοσηλεύεται τώρα διασωληνωμένος και σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου παίδων της Αθήνας “Αγία Σοφία”.

Την καλή κλινική εικόνα του 14χρονου επιβεβαίωσαν προχθές οι απεικονιστικές εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη, και, έτσι, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται καλά και χωρίς επιπλοκές.

Διαβάστε ακόμα: Άρτα: Αγωνία για 14xρονο που κατέρρευσε στα κάλαντα - Η εγκεφαλική αιμορραγία αντιμετωπίστηκε με πολύωρη επέμβαση

Ο 14χρονος είχε βγει να πει τα κάλαντα στην Άρτα και ξαφνικά κατέρρευσε

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος είχε βγει να πει τα κάλαντα στην Άρτα, όπου διαμένει, ωστόσο ξαφνικά κατέρρευσε. Διακομίστηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων “Χατζηκώστα”, το οποίο εφημέρευε. Εκεί διασωληνώθηκε αμέσως από τους αναισθησιολόγους και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για την τοποθέτηση βαλβίδας.

Στη συνέχεια και προκειμένου ο 14χρονος να υποβληθεί σε λεπτή παιδονευροχειρουργική επέμβαση οι υγειονομικές αρχές κινητοποιήθηκαν για να αεροδιακομισθεί στην Αθήνα και το “Αγία Σοφία”. Η παιδονευροχειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από επτά ολόκληρες ώρες και κρίθηκε ως λίαν επιτυχής, ενώ από τότε ο 14χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου.