Το θαύμα δεν έγινε... μονολογούσαν χθες η σύζυγος και οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη, του άτυχου αστυνομικού που είχε τραυματιστεί βαρύτατα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και έκτοτε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 31χρονος αστυνομικός της ΥΑΤ έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στις 12.34 χθες το μεσημέρι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Η κηδεία του αστυνομικού θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα: Μέγαρο Μαξίμου: Ζήτημα τιμής η εξιχνίαση του εγκλήματος στου Ρέντη και η υλοποίηση των μέτρων κατά της οπαδικής βίας


Σκληρή τιμωρία για τα επεισόδια στου Ρέντη ζητούν οι αστυνομικοί

Οι συνάδελφοι του Γιώργου, που ήταν δίπλα του την ώρα του τραυματισμού του, συγκλονισμένοι ζητούν πλέον η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τιμωρήσει σκληρά όλους όσοι προκύψει από τις έρευνες ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη.

Κάτι εξάλλου που ζήτησε με ανάρτησή του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του. Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια. Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου».

Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη

Η κατηγορία σε βάρος του 18χρονου προφυλακισθέντος για την επίθεση στον αστυνομικό αναβαθμίστηκε πλέον σε ανθρωποκτονία και έρχεται αντιμέτωπος με τα ισόβια σε περίπτωση που καταδικαστεί. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση του άτυχου Γιώργου στέλνουν διαρκώς στον εισαγγελέα τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Ωστόσο, αυτό που τονίζουν οι αστυνομικοί είναι πως μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί δικογραφία για περίπου 40-60 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, με το υλικό να συγκεντρώνεται καθημερινά από τις συνεχείς έρευνες.


Γιάννης Οικονόμου: Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που την οργάνωσαν

«Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στον δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσοι συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στον θάνατό του», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εκφράζοντας τη λύπη του και τη συμπαράστασή του στους οικείους του Γιώργου Λυγγερίδη.