Καλός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με το σκηνικό να διατηρείται μέχρι και την αλλαγή του χρόνου, με κάποιες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα (28/12) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης, όπου θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα σημειωθεί κοντά στους 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και κοντά στους 18-20 βαθμούς στα κεντρικά και τα νότια.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια, ενώ θα σημειωθούν και ελάχιστες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 17 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.


Διαβάστε ακόμα: Kαιρός: Άνοιξη ως την Παρασκευή - Αλλαγή σκηνικού με βροχές την Πρωτοχρονιά - Η πρόγνωση Αρναούτογλου για των Φώτων

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός έχει «καθυστέρηση» ενός μήνα - Ψυχρό σκηνικό του καιρού τα Θεοφάνια

Τις επόμενες ημέρες η Μεσόγειος παραμένει ανεπηρέαστη από τον χάρτη των κακοκαιριών, με ένα βαρομετρικό χαμηλό να κάνει την εμφάνισή του προς την Πρωτοχρονιά, με κάποιες βροχές να σημειώνονται προς τα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα θυμίζει το ανεστραμμένο «Π».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο καιρός έχει κατά κάποιο τρόπο «καθυστέρηση» ενός μήνα, ενώ ο χειμώνας θα έρθει σιγά-σιγά, καθώς κοντά στα Φώτα, αναμένεται να έχουμε ένα πιο ψυχρό σκηνικό του καιρού και ίσως μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία επηρεάσει τη χώρα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σάκης Αρναούτογλου: Των Φώτων ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο ανοιξιάτικος καιρός θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, με περιορισμένη την ορατότητα νωρίς το πρωί στις ευπαθείς στην ομίχλη περιοχές. Στη βόρεια Κρήτη κάποιες χαμηλές νεφώσεις ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές μεταξύ προμεσημβρινών και μεταμεσημβρινών ωρών. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5, τοπικά μέχρι και 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 2 με 4 Μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί ανάμεσα στους 8 και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 15 βαθμών Κελσίου.

Η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια παντού και κάποιες αραιές συννεφιές που θα πυκνώνουν πρόσκαιρα. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 31 του μήνα, τελευταία ημέρα του χρόνου, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ασθενείς τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν στα δυτικά, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα επηρεαστεί, καθώς θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και την Πρωτοχρονιά. Κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός μέχρι και τις προμεσημβρινές/μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο, στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, θα υπάρχουν περισσότερες βροχές, ωστόσο σε Αττική και Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για κάτι ανάλογο.

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου τα σύννεφα θα «εξαφανιστούν» από τις περισσότερες περιοχές. Οι αέριες μάζες δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία για αρκετές ημέρες.

Αυτό θα αλλάξει γύρω στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Φώτων, ενώ μετά τις 7-8 του επόμενου μήνα τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή.


Ο καιρός μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Πρόγνωση για την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Στη δυτική Ελλάδα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά.

Πρόγνωση για το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και παροδικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Γενικά νεφελώδης. Οι νεφώσεις θα είναι πιο αραιές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πιο πυκνές στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου παροδικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ και βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 Μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Πρόγνωση για την Πρωτοχρονιά Στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο. Στη Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3 Μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.