Ήπιος, αν και με περισσότερες νεφώσεις, θα είναι ο καιρός, τόσο αύριο, Παρασκευή, όσο και για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, την Παρασκευή η ηλιοφάνεια θα δώσει τη θέση της σε αραιές συννεφιές, οι οποίες όμως στις περισσότερες περιοχές δεν θα δώσουν φαινόμενα. Στα δυτικά-νοτιοδυτικά αυτές οι συννεφιές ίσως δώσουν κάποιες ασθενείς βροχές τις απογευματινές ώρες.

Πιο μουντό θα είναι το σκηνικό το Σαββατοκύριακο με περισσότερη συννεφιά, αλλά ο καιρός θα παραμείνει πολύ μαλακός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές υπάρχει για τα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της Κρήτης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 2 με 4 -τοπικά έως και 5 μποφόρ- και από νοτιοδυτικές στο Αιγαίο στα 4 με 5 μποφόρ.

*Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Βροχές την Πρωτοχρονιά από το "ανάποδο Π", λέει ο Μαρουσάκης - Χειμώνας με καθυστέρηση ενός μήνα τα Θεοφάνια

Στην αρχή της ημέρας οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στο μηδέν στα ηπειρωτικά, και υπό του μηδενός στους ορεινούς όγκους. Μέσα στην ημέρα όμως η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.

Η Αττική θα έχει από το πρωί ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές από το μεσημέρι και αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν πιο νότιοι στα ανατολικά και πιο δυτικοί στα δυτικά, στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει αρχικά ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Το βράδυ θα συννεφιάσει σταδιακά αρκετά.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 6 με 14 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου